Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

VVV-Venlo heeft zicht op prachtig paasweekeinde

KNVB Media
KNVB Media
11 april 2017, 17:16

Mogelijk barst aanstaande maandag het feestgedruis los in de Venlose Koel. - Foto: KNVB Media

Voor VVV-Venlo kan het een onvergetelijk paasweekeinde worden. In speelronde 34 (vrijdag) én 35 (maandag) maken de Limburgers namelijk kans op twee afzonderlijke feestjes: promotie én de titel in de Jupiler League. Maar dat zal dus niet op één en dezelfde dag zijn.

Wel al promotie afdwingen, nog zonder kampioen te zijn? Het is een nieuwe situatie in de Jupiler League die misschien vraagtekens oproept. Want is het niet zo dat in de Jupiler League alleen de kampioen direct promoveert naar de Eredivisie? Dat klopt deels en het antwoord ligt dan ook verscholen in het feit dat er beloftenteams deelnemen aan deze competitie. Zij kunnen immers reglementair niet promoveren, maar wel de kampioenstitel voor zich opeisen.

Jupiler League-stand Jupiler League-stand Bekijk de volledige stand in de Jupiler League.

Promotie

Martijn Barto maakt met SC Cambuur nog een theoretische kans op directe promotie.

In de race om promotie naar de Eredivisie heeft koploper VVV-Venlo geen omkijken naar de huidige nummer twee en drie. Jong Ajax en Jong PSV kunnen immers niet promoveren. De eerstvolgende concurrent is dus SC Cambuur, de huidige nummer vier van de ranglijst. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt momenteel dertien punten.

Er zijn nog vijf speelronden voor de boeg, waarin nog vijftien punten te winnen vallen. Kortom, als VVV-Venlo vrijdag zegeviert in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk is het team van Maurice Steijn niet meer te achterhalen door SC Cambuur en keert het volgend seizoen terug naar het hoogste niveau.

Kampioenschap

Voor de kampioensstrijd zijn de scenario's iets ingewikkelder. Daarvoor is VVV afhankelijk van een misstap van Jong Ajax. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt momenteel acht punten. Wanneer VVV tijdens het dubbele paasprogramma twee punten meer haalt dan de Amsterdamse beloften kan maandag de champagne worden ontkurkt om de titel in de Jupiler League te vieren.

Overigens behoudt Jong PSV in theorie ook nog een piepkleine kans, mits het zelf tweemaal wint en VVV tweemaal punten verspeelt (verlies of gelijkspel). Het verschil tussen beide teams op de ranglijst is momenteel dertien punten.

Keisuke Honda in het shirt van VVV-Venlo.

Tweemaal eerder kampioen

Op de erelijst van VVV-Venlo prijken tot dusver twee titels in de Jupiler League. In 2009 werd de ploeg onder leiding van Jan van Dijk kampioen, met Keisuke Honda, Sandro Calabro en Ruben Schaken als opvallende spelers. Ook in het seizoen 1992/'93 waren de Venlonaren de beste in de eerste divisie, destijds met Frans Körver aan het roer. Topscorer van dat team was spits Maurice Graef, maar de nog piepjonge Tijani Babangida groeide uit tot de ware publiekslieveling.

Jupiler League programma Jupiler League programma Bekijk het resterende programma in de Jupiler League.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen