De Graafschap alleen aan kop in vierde periode

8 april 2017, 9:21

De Graafschap is onder trainer Henk de Jong bezig aan een goede reeks. De Superboeren gaan aan kop in de vierde periode. - Foto: KNVB Media

De Graafschap kende een moeizame eerste seizoenshelft. De resultaten vielen tegen, waardoor noodgedwongen afscheid werd genomen van trainer Jan Vreman. De laatste weken draaien de Superboeren echter op volle toeren. Na de 4-0 overwinning van vrijdagavond op RKC Waalwijk gloort zelfs deelname aan de play-offs.

De Graafschap staat na 33 wedstrijden op een teleurstellende twaalfde plaats in de Jupiler League, maar in de stand om de vierde periode voeren de Achterhoekers de ranglijst aan. Tot vrijdagavond moesten de Superboeren de koppositie delen met NAC Breda, maar na het verlies van de Brabanders tegen Cambuur en de eigen overwinning is De Graafschap voor even alleenheerser.

NAC verloor in eigen huis van SC Cambuur.

Tegen RKC Waalwijk zette Anthony van den Hurk de ploeg van trainer Henk de Jong op het juiste spoor. Nog voor rust zorgden clubtopscorer Piotr Parzyszek en Mark Diemers voor een 3-0 voorsprong. Met zijn tweede van de avond bepaalde Parzyszek in de tweede helft de eindstand op 4-0.

Voor NAC waren de druiven dus zuur. Onder trainer Stijn Vreven waren de Bredanaars bezig aan een goede serie, maar die werd abrupt onderbroken door SC Cambuur. Sander van de Streek zette de Friezen op voorsprong in het Rat Verlegh Stadion, waarna Stefano Lilipaly NAC drie minuten voor tijd in nog diepere rouw dompelde. Door het verlies gaf NAC niet alleen de koppositie in de derde periode uit handen, maar ook zag het Cambuur passeren op de ranglijst in de stand om de periodetitel.

Uitslagen Uitslagen Bekijk de resultaten van de wedstrijden in de Jupiler League.

VVV pakt de draad weer op

Ondertussen heeft VVV-Venlo de juiste koers op weg naar het kampioenschap in de Jupiler League weer gevonden. Na twee opeenvolgende nederlagen tegen FC Dordrecht en NAC Breda, was de ploeg van trainer Maurice Steijn vrijdag met 3-2 te sterk voor Almere City. Halverwege het duel hielden beide teams elkaar nog in evenwicht (2-2), maar tien minuten voor tijd schoot Joey Sleegers de Limburgers naar de overwinning.

De voorsprong van VVV op nummer twee Jong Ajax blijft desondanks acht punten, want ook de Amsterdamse beloftenploeg wist vrijdag te winnen. Vaclav Cerny was tegen Telstar met drie doelpunten de gevierde man. Pas in de slotminuut kon de thuisploeg iets terugdoen via Guyon Philips.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de actuele stand op de ranglijst.