Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Ajax pakt periodetitel

KNVB Media
KNVB Media
25 februari 2017, 9:21

Donny van der Beek speelde vrijdag 90 minuten mee bij Jong Ajax. Hij legde met zijn team beslag op de periodetitel. - Foto: KNVB Media

Jong Ajax heeft zich vrijdagavond gekroond tot winnaar van de derde periode in de Jupiler League. Een 1-1 gelijkspel tegen FC Eindhoven volstond voor de Amsterdamse beloftenploeg. Over negen wedstrijden haalde het team van trainer Marcel Keizer weliswaar zes punten minder dan VVV-Venlo, maar omdat de Limburgers al een periodetitel op zak hebben, mocht Jong Ajax feest vieren.

Het is niet voor het eerst dat een beloftenploeg het periodekampioenschap opeist. Eerder dit seizoen ging  Jong PSV aan de haal met de winst van de eerste periode. Veel meer dan de eer levert het de beloftenteams echter niet op, aangezien de tweede elftallen zijn uitgesloten van deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Geen play-offdeelnemer

Jeugdinternational Kaj Sierhuis scoorde vrijdagavond namens Jong Ajax tegen FC Eindhoven (1-1).

De derde periode in de Jupiler League leverde derhalve geen deelnemer aan de play-offs op. Omdat het hoogst genoteerde team (VVV-Venlo) en het tweede team (Jong Ajax) op de perioderanglijst al zeker is van deelname aan de play-offs, of niet mee mag doen aan deze nacompetitie wordt de play-offplek overgedragen aan het best geklasseerde team in de eindstand. Dit is afgesproken met de clubs om te zorgen dat de deelnemers aan de play-offs aan het einde van het seizoen daar daadwerkelijk sportief het meeste recht op hebben.

Er viel vrijdagavond overigens niet alleen voor Jong Ajax iets te juichen. Ook koploper VVV deed weer goede zaken. Het team van Maurice Steijn won in De Koel met 4-0 van hekkensluiter Achiles'29. De Venlonaren lopen door het resultaat weer twee punten uit op Jong Ajax en zijn weer een stapje dichterbij het kampioenschap. Het verschil tussen de nummer één en twee op de ranglijst bedraagt inmiddels acht punten.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de stand na 27 speelronden.

Opmars Fortuna Sittard

Opvallend is daarnaast de opmars van Fortuna Sittard na de winterstop. Sinds de komst van Sunday Oliseh als hoofdtrainer verloren de Limburgers alleen van Almere City. Vrijdag was Fortuna met 3-2 te sterk voor FC Emmen. Sparta-huurling Finn Stokkers was de grote man aan Limburgse zijde. Met twee treffers in het laatste half uur boog hij de 2-1 achterstand om in een overwinning.

Uitslagen Uitslagen Bekijk alle resultaten van de 27ste speelronde.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen