Achilles'29 maakt eind aan negatieve reeks, VVV onderuit

7 februari 2017, 9:18

Voor het eerst sinds 19 augustus won Achilles'29 weer in de Jupiler League. - Foto: KNVB Media

Achilles'29 heeft in de Jupiler League eindelijk weer eens mogen juichen. Het team van trainer Eric Meijers won maandagavond met 4-3 van FC Eindhoven. Waar de hekkensluiter voor het eerst in lange tijd weer eens won, werd er aan de ongeslagen reeks van VVV-Venlo juist een einde gemaakt. De koploper verloor met 2-1 van Jong PSV.

Een wedstrijd winnen. Bijna waren ze in Groesbeek vergeten hoe dat voelt. De laatste keer dat Achilles drie punten overhield aan een wedstrijd was immers op 19 augustus. Toen werd met 2-1 gewonnen van Helmond Sport. Sindsdien speelde de ploeg van trainer Eric Meijers drie keer gelijk, maar het zoet van een overwinning werd niet meer geproefd. De reeks zonder zeges duurde in totaal liefst twintig wedstrijden.

Zweedse verlosser

Maandagavond werd die serie in een doelpuntrijk duel tegen FC Eindhoven doorbroken. Emir Smajic groeide uit tot de verlosser van De Heikant. De Zweedse spits tekende in de 87ste minuut voor de winnende treffer. Smajic had in de 48ste minuut ook al voor de 3-1 gezorgd. Daarmee leek Achilles op rozen te zitten. In twee minuten knokte Eindhoven zich echter terug in de wedstrijd, via doelpunten van Rai Vloet in de 51ste minuut en Jari Vandeputte in de 52ste minuut. Door het late doelpunt van Smajic mocht Achilles echter alsnog feest vieren.

Sam Lammers scoorde tegen VVV-Venlo.

Waar Achilles eindelijk weer eens won, kwam er voor koploper VVV-Venlo juist een einde aan een serie zonder nederlagen. De mannen van trainer Maurice Steijn moesten hun meerdere erkennen in Jong PSV. De Eindhovaren waren eerder dit seizoen in Venlo ook al de baas over VVV (1-2). Op de Hertgang kwam de koploper na een kwartier spelen via Ralf Seuntjens nog wel op voorsprong, maar nog voor rust namen de Eindhovense talenten de leiding over.

Met een eigen doelpunt luidde Jerold Promes het verlies in, waarna Jong PSV-spits Sam Lammers het definitieve oordeel over de koploper velde. Het was voor VVV de eerste nederlaag sinds 14 oktober. Die dag verloor de ploeg uit Venlo de Limburgse derby tegen Fortuna Sittard (2-0). Sindsdien bleef de ploeg 13 wedstrijden ongeslagen.

Resultaten Resultaten Bekijk de uitslagen van de 24ste speelronde.

Misstap Jong Ajax

Geluk bij een ongeluk voor VVV-Venlo was dat Jong Ajax, de naaste belager op de ranglijst, eveneens een misstap maakte. De Amsterdamse beloftenploeg ging met 5-2 onderuit bij het Fortuna Sittard van ex-Ajacied Sunday Oliseh. VVV houdt daardoor een voorsprong van vier punten op de nummer twee. FC Volendam staat derde met 45 punten, acht minder dan de Limburgse koploper. Ook nummer vier MVV heeft 45 punten. De Maastrichtenaren hebben alleen een minder doelsaldo dan Volendam.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de actuele stand in de Jupiler League.