Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Volendam meldt zich in top drie Jupiler League

KNVB Media
KNVB Media
28 januari 2017, 9:38

Volendam herstelde zich na de uitschakeling in de KNVB Beker door in de competitie met 1-0 te winnen van Telstar. - Foto: KNVB Media

FC Volendam heeft zich gemeld in de top van de Jupiler League. Het team van trainer Robert Molenaar spoelde de wrange nasmaak van de bekeruitschakeling tegen Sparta weg door vrijdagavond met 1-0 te winnen van Telstar. Omdat MVV Maastricht in eigen huis punten liet liggen tegen NAC Breda, stijgen de wijdbroeken naar de derde plek op de ranglijst.

De gevierde man aan Volendamse zijde was Joey Veerman. De talentvolle middenvelder had vorige week met zijn eerste twee doelpunten in de hoofdmacht van het 'andere oranje' al een groot aandeel in de 3-1 zege op FC Eindhoven. Vrijdagavond was hij opnieuw goud waard voor zijn ploeg. Veerman tekende na 26 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Telstar.

MVV gaf in de blessuretijd een voorsprong uit handen.

FC Volendam passeerde door de overwinning MVV op de ranglijst. De Maastrichtenaren leken tegen NAC een kwartier lang op weg naar een overwinning, nadat Patrick Nkoyi de Limburgers in de 76ste minuut op een 1-0 voorsprong had gezet. In de blessuretijd ging het echter mis. Leroy Labylle werd de pechvogel van de avond. De MVV-speler passeerde zijn eigen doelman, waardoor de thuisploeg moest berusten in een 1-1 gelijkspel.

VVV versterkt koppositie

Door het puntenverlies van MVV heeft VVV-Venlo de koppositie versterkt. De ploeg van trainer Maurice Steyn won vrijdagavond met 3-0 bij FC Oss en heeft daardoor een voorsprong van zeven punten op naaste belager Jong Ajax. Wel hebben de Amsterdammers nog een wedstrijd tegoed. Daarachter volgt FC Volendam op een achterstand van acht punten. MVV volgt op de vierde plek, met negen punten minder dan VVV.

Uitslagen Uitslagen Bekijk hier de resultaten van de 22ste speelronde.

Ranglijst Ranglijst De actuele stand van zaken in de Jupiler League.

Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen