MVV neemt koppositie in Jupiler League over van VVV-Venlo

19 november 2016, 9:20

MVV won vrijdag van Fortuna Sittard en mag zich de nieuwe koploper van de Jupiler League noemen. - Foto: KNVB Media

MVV Maastricht voert sinds vrijdag de ranglijst aan in de Jupiler League. De ploeg van Ron Elsen greep de koppositie dankzij een 3-2 overwinning in de derby tegen Fortuna Sittard. VVV-Venlo, tot vrijdag de nummer één op de ranglijst, liet punten liggen op bezoek bij NAC Breda (0-0).

Thomas Verheijdt was opnieuw goud waard voor de Maastrichtenaren. De clubtopscorer zette zijn ploeg na 29 minuten op voorsprong vanaf de strafschopstip. Roald van Hout en Jorrit Smeets draaiden de rollen om, waardoor Fortuna Sittard met een 2-1 voorsprong ging rusten. Via een treffer van Verheijdt kwam MVV opnieuw op voorsprong, waarna Pieter Nys de Maastrichtenaren in de 54ste minuut naar de koppositie schoot.

Ranglijst Ranglijst Bekijk de actuele stand in de Jupiler League.

Spektakel

Aan doelpunten geen gebrek in Velsen-Zuid. Na 90 minuten stond er bij Telstar-Almere City een 3-6 eindstand op het scorebord. Soufyan Ahannach was de grootste plaag voor de thuisploeg. De aanvaller van Almere City nam drie doelpunten voor zijn rekening. Sherjill MacDonald schoot twee keer raak namens de bezoekers, terwijl Silvester van der Water één keer trefzeker was. Namens Telstar deden Liban Abdulahi, Joel Donald en Denis Mahmudov iets terug.

Door de overwinning meldt Almere City zich in de top-3 van de Jupiler League. De ploeg van trainer Jack de Gier heeft 28 punten, de achterstand op koploper MVV bedraagt slechts één punt. VVV is de nummer twee, eveneens op één punt achterstand van de Maastrichtenaren. Het doelsaldo van de Venlonaren is echter net iets beter dan dat van Almere City. Overigens kan ook Jong PSV nog op 28 punten komen. De Eindhovenaren spelen maandag tegen De Graafschap.

Speelronde 14 Speelronde 14 Bekijk alle uitslagen in de Jupiler League.