Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

NAC Breda meldt zich in strijd om koppositie

KNVB Media
KNVB Media
30 oktober 2016, 18:23

Coach Marinus Dijkhuizen is met NAC Breda inmiddels op de tweede plaats te vinden. - Foto: KNVB Media

Jong PSV heeft nagelaten de koppositie te versterken in de Jupiler League. Uit tegen Telstar werd het 0-0 gelijk en na afloop zagen de Eindhovenaren dat naaste belager MVV Maastricht ook punten had laten liggen; zij verloren thuis met 1-2 van FC Volendam.

NAC Breda profiteerde van het puntverlies van de nummers één en twee, zij het met hangen en wurgen. Tegen FC Oss leidde de Bredanaren comfortabel met 0-2, maar door drie doelpunten tussen de 37e en 53e minuut (waarvan twee van Tom Boere, nu topscorer van de Jupiler League met tien goals) namen de Ossenaren de leiding over. Cyriel Dessers zette de score weer in evenwicht en daar leek het bij te blijven. Totdat jeugdinternational Justin Mathieu, die eerder de 3-2 voor FC Oss had gemaakt, in blessuretijd de bal ongelukkig in eigen doel kopte: 3-4.

Minimale verschillen

Door een 0-1 overwinning op Fortuna Sittard blijft RKC Waalwijk meedoen om de bovenste plaatsen.

Op zondag vonden er drie wedstrijden plaats in de Jupiler League, vanwege het bekerprogramma eerder deze week. Het verrassend goed presterende RKC Waalwijk en FC Emmen, de laatste jaren een heuse subtopper in de Jupiler League, deden daarbij goede zaken door te winnen van respectievelijk Fortuna Sittard (0-1) en FC Dordrecht (2-1).

Door de overwinning van NAC Breda staan zij nu voor even op de tweede plaats, op twee punten van Jong PSV, al zijn de verschillen minimaal. Het verschil met de nummer negen, Jong Ajax, is slechts drie punten en morgen komen de Amsterdammers thuis in actie tegen VVV-Venlo. Als er bij die wedstrijd een winnaar uit de bus komt neemt die ploeg de tweede plek over.

Jupiler League uitslagen Jupiler League uitslagen Bekijk hier de uitslagen van de Jupiler League. Jupiler League stand Jupiler League stand Bekijk hier de stand van de Jupiler League.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen