Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong PSV stevent af op tweede periodetitel in historie

KNVB Media
KNVB Media
27 september 2016, 10:08

Aanvoerder Albert Gudmundsson scoorde 3 keer tegen Fortuna Sittard. - Foto: KNVB Media

In de Eerste Divisie heeft Jong PSV maandagavond goede zaken gedaan in de strijd om de eerste periodetitel. Op de Herdgang won de ploeg van Pascal Jansen met 3 – 0 van Fortuna Sittard. De grote man tijdens deze wedstrijd was de IJslander Albert Gudmundsson, hij nam alle drie de doelpunten voor zijn rekening.

Door deze overwinning staat Jong PSV drie punten los van hun laatst overgebleven concurrent, NAC Breda. In het seizoen 2013/’14 pakte Jong PSV voor het eerst een periodetitel. Destijds eindigde ze in de tweede periode achter FC Dordrecht, die in de eerste periode al de sterkste waren gebleken.

Strijd om plek in de play-offs

Beloftenteams van BVO's mogen niet promoveren naar de competitie waar hun 1e elftal ook actief is

Op dit moment zijn er nog vier clubs die kans maken om tweede te worden. Deze plek is interessant omdat deze plek recht geeft op play-offwedstrijden om promotie naar de Eredivisie als Jong PSV aan de haal gaat met de eerste periodetitel. De beloftenteams van betaald voetbalclubs mogen namelijk niet promoveren naar de competitie waar hun eerste elftal ook actief is. NAC Breda lijkt zodoende de beste papieren te hebben om in de play-offs te geraken, maar ook VVV-Venlo, FC Volendam en MVV Maastricht hebben hier nog zicht op.

Play-offs: Hoe zit het precies?

— Jong PSV-spits Sam Lammers is met 8 goals de topscorer van de Jupiler League.

De plek in de play-offs gaat naar de nummer twee op de ranglijst van die periode als de winnaar geen aanspraak maakt op plaats in de play-offs. Als dit team al een periodetitel heeft of ook is uitgesloten van play-offwedstrijden dan zal deze plaats worden ingenomen door het hoogst geklasseerde team op de eindranglijst van de Eerste Divisie dat nog geen periodetitel heeft behaald.

Wanneer twee van deze clubs aan het eind van de periode een gelijk aantal punten hebben dan wordt er gekeken naar het doelsaldo. Is het doelsaldo gelijk dan is het aantal doelpunten ‘voor’ doorslaggevend en is ook dit aantal gelijk dan wordt er een beslissingswedstrijd gespeeld op neutraal terrein. Als er meerdere ploegen zijn waarbij al deze factoren gelijk zijn dan zal er een beslissingswedstrijdenreeks worden gespeeld.

Voor de teams van morgen

De KNVB Campus stuurt graag vrijblijvend informatie of een passend voorstel. Vul de gegevens in op onderstaand contactformulier en er wordt zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen