Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jupiler League op weg naar nieuwe voetbalpiramide

KNVB Media
KNVB Media
14 juni 2016, 11:00

Gijs de Jong: 'Het wordt een speciaal jaar in de Jupiler League' - Foto: KNVB Media

De Jupiler League start het seizoen 2016/’17 op vrijdagavond 5 augustus met onder meer VVV-Venlo – SC Cambuur en FC Dordrecht - FC Oss. De twintig clubs spelen in totaal 38 speelronden, verdeeld over vier perioden.

Nieuw in de Jupiler League is de mogelijkheid om te degraderen. De nummer twintig van de competitie degradeert naar de Tweede divisie, terwijl de kampioen van die competitie de omgekeerde weg bewandelt.

Hele seizoen spannend

Vrijdagavond is dé Jupiler League-avond

Gijs de Jong, operationeel directeur betaald voetbal van de KNVB: “Het wordt een speciaal jaar in de Jupiler League. De strijd om het kampioenschap, de periodetitels en vanaf nu ook degradatie zorgen ervoor dat het hele seizoen spannend blijft. De mogelijkheid om te degraderen is voor clubs in het rechterrijtje van de Jupiler League een extra motivatie om te streven naar verbetering. Dat is goed voor de ontwikkeling van het Nederlandse voetbal.”

Het competitieprogramma in de Jupiler League bestaat vooral uit wedstrijden op vrijdag. De Jong: “Vrijdagavond is dé Jupiler League-avond, vandaar dat we ook komend seizoen zo veel mogelijk wedstrijden op die avond zien, waaronder de Brabantse en Limburgse derby’s. Dat belooft wat.”

Sparta: Kampioen in de Jupiler League 2015-'16.

Situatie FC Twente en De Graafschap

Door de lopende beroepszaak van FC Twente tegen de uitspraak van de licentiecommissie zijn De Graafschap en FC Twente voorlopig zowel in de Eredivisie als de Jupiler League ingepand. Voor een definitieve indeling wacht de KNVB op een uitspraak van de beroepscommissie.

Tegelijkertijd is het belangrijk dat clubs in de Eredivisie en Jupiler League in dit stadium duidelijkheid krijgen over het competitieprogramma van komend seizoen. Vandaar dat het conceptprogramma dinsdagmorgen is gepresenteerd en in de middag met de clubs wordt besproken. De KNVB hoopt voor de fans van FC Twente, de Graafschap en alle andere volgers van het voetbal dat er zo spoedig mogelijk duidelijkheid komt.

Jupiler League Jupiler League Alles over de Jupiler League.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen