Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Via eerste ronde Jupiler Play-Offs naar Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
6 mei 2016, 12:53

Go Ahead Eagles in 2013: via de Jupiler Play-Offs naar de Eredivisie - Foto: KNVB Media

Vrijdagavond staan de returns van de wedstrijden uit de eerste ronde van de Jupiler Play Offs op het programma. De clubs die via deze ronde instromen worden doorgaans niet gezien als favoriet voor promotie naar de Eredivisie. Toch wijzen de statistieken van de afgelopen jaren uit dat juist clubs uit deze ronde bepaald niet kansloos zijn.

Huidig Eredivisionist De Graafschap kan het weten. Vorig seizoen wisten de Superboeren namelijk drie teams te verslaan en zodoende promotie af te dwingen. De Graafschap versloeg destijds in de eerste ronde Almere City FC om vervolgens Eredivisionist Go Ahead Eagles te treffen. De confrontatie resulteerde in degradatie voor de Deventenaren en De Graafschap stootte door tot de finale van de play-offs.  Hierin was het over twee wedstrijden te sterk voor FC Volendam (1-0).

Go Ahead Eagles en ADO Den Haag

Erik ten Hag, huidig trainer van FC Utrecht, leidde Go Ahead Eagles in 2013 naar promotie

Niet alleen De Graafschap kreeg dit de afgelopen jaren voor elkaar. Go Ahead Eagles promoveerde in het seizoen 2012/'13 op dezelfde manier. In de eerste ronde waren de Eagles te sterk voor FC Dordrecht, vervolgens werd Eredivisionist VVV-Venlo overtuigend verslagen om uiteindelijk tegen FC Volendam promotie af te dwingen. Ook ADO Den Haag wist dit in het seizoen 2007/'08 te bewerkstelligen (1e ronde: Go Ahead Eagles, 2e ronde: VVV-Venlo, 3e ronde: RKC Waalwijk).

Statistieken om in het achterhoofd te houden voor FC Volendam, MVV Maastricht, FC Emmen en Almere City FC die vrijdagavond in actie komen.  Al wordt het voor FC Emmen een flinke klus om de 4-1 nederlaag van afgelopen maandag tegen Almere City weg te poetsen. FC Volendam had in Maastricht het betere van het spel, maar MVV begint de return met een voorsprong (2-1).

Vrijdag 6 mei, 20.00 uur

FC Volendam - MVV Maastricht
De winnaar treft in de tweede ronde De Graafschap

FC Emmen - Almere City FC
De winnaar treft in de tweede ronde Excelsior of Willem II Scheidsrechters Jupiler Play-Offs Scheidsrechters Jupiler Play-Offs Wie fluit welke wedstrijd in de returns van de eerste ronde?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen