Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sparta maakt rentree in Eredivisie na 3-1 zege

KNVB Media
KNVB Media
11 april 2016, 21:59

Foto: KNVB Media

Het heeft zes lange jaren geduurd, maar Sparta Rotterdam, de oudste profvoetbalclub van Nederland (uit 1888), is terug in de Eredivisie. Was Helmond Sport vrijdag nog een sta-in-de-weg, datzelfde kon niet gezegd worden van Jong Ajax, dat op een uitverkocht Kasteel met 3-1 werd verslagen. De KNVB feliciteert Sparta met de titel!

Kampioen van de Eerste divisie

Sparta is officieel kampioen van de Eerste divisie. Dankzij doelpunten van Loris Brogno (voor rust), Michel Breuer en Sherjill Mac-Donald waren de titel en bijbehorende promotie een feit. Sparta kan eindelijk de zwarte dag van 16 mei 2010 achter zich laten. Die dag degradeerde Sparta voor de tweede keer in haar historie naar de Jupiler League, na een van de meest krankzinnige nacompetitieduels in de voetbalhistorie. Na een 0-0 gelijkspel bij Excelsior, was een 1-0 zege voor Sparta voldoende voor lijfsbehoud. Leek die overwinning met een doelpunt in de 90e minuut zeker, nog geen minuut later schoot Guyon Fernandez namens Excelsior Sparta naar de Jupiler League. Na de zege op Jong Ajax werd die bittere smaak definitief weggespoeld, Sparta is weer terug op het hoogste niveau.

— Foto: Sparta keert na 6 jaar weer terug in de Eredivisie.

Beslissing in slotfase

De beslissing tegen Jong Ajax viel in de slotfase van de wedstrijd. Nadat Sparta al vroeg op 1-0 kwam door Brogno, bleef die stand lange tijd op het bord staan. Ruim een kwartier voor tijd kwam Jong Ajax op gelijke hoogte door een doelpunt van Daley Sinkgraven, maar in de slotfase sloeg Sparta alsnog toe. Het was aanvoerder Breuer die de belangrijke 2-1 maakte en Mac-Donald maakte aan alle twijfels een einde door op fraaie wijze de 3-1 aan tekenen. Na het laatste fluitsignaal kon de vreugde lostbarsten en namen de fans bezit van het veld. De schaal die hoort bij het kampioenschap van de Jupiler League kon uit de koffer worden gehaald. 

 

 

Terechte titel

— Foto: Sparta is met nog 3 wedstrijden te gaan niet meer in te halen door nummer 2 VVV.

Sparta was er de afgelopen seizoenen via de nacompetitie al dichtbij, maar de promotie is nu echt een feit. Dat de club uit Rotterdam-West de terechte kampioen is, zal niemand tegenspreken. Sparta verloor dit seizoen slechts drie duels en voert de ranglijst al sinds november 2015 aan. Coach Alex Pastoor heeft van zijn team een hechte eenheid gemaakt, waarin drie topschutters een grote rol spelen: zowel Thomas Verhaar (22 goals), Loris Brogno (16) als Paco van Moorsel (12) wisten het doel al meer dan tien keer te vinden. Verhaar speelde vier seizoenen geleden nog voor VOC (toendertijd derdeklasser) en beleeft op zijn eigen manier het sprookje dat Jamie Vardy momenteel in Engeland door maakt. Het maakt het feest voor de Kasteelclub er alleen maar mooier op.
 
De KNVB wenst heel Sparta Rotterdam en alle supporters een prachtig feest en nogmaals proficiat met het kampioenschap! Tot volgend seizoen in de Eredivisie.

 

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen