Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wie wordt wanneer kampioen, de scenario’s voor komend weekend

KNVB Media
KNVB Media
8 april 2016, 12:29

Foto: KNVB Media

Liefhebbers van kampioenswedstrijden komen dit weekend flink aan hun trekken, want zowel op vrijdag, zaterdag als zondag kunnen de eerste landelijke titels verdeeld worden. Sparta Rotterdam, Harkemase Boys en Westlandia zijn de clubs die zich opmaken voor een mogelijk kampioensfeest.

Als VVV vrijdagavond punten laat liggen, wordt de kampioensschaal vrijdagavond door Bert van Oostveen aan Sparta overhandigd.

In de Jupiler League wacht vrijdagavond een spannende avond voor Sparta. Winnen de Rotterdammers de uitwedstrijd bij Helmond Sport en laat VVV tegen MVV punten liggen, dan heeft Sparta de Jupiler League-titel op zak. VVV staat op dit moment op een tweede plek met 63 punten; met nog vier wedstrijden te gaan kan de club uit Venlo nog maximaal twaalf punten in de wacht slepen en daarmee uitkomen op een totaal van 75 punten.

Sparta, koploper met 72 punten, heeft aan een overwinning genoeg als VVV punten laat liggen. Mocht VVV vrijdagavond geen punten verspelen en wint ook Sparta, dan krijgt de club uit Rotterdam maandag in eigen huis opnieuw een kans om kampioen te worden. Dan is een punt tegen Jong Ajax genoeg voor de titel. 

Hoofdklasse C zaterdag 

Wint Harkemase Boys en verliest Staphorst, dan wordt de ploeg uit Harkema zaterdag kampioen van de Hoofdklasse C zaterdag.

Ook in de Hoofdklasse staan er aankomend weekend kampioenswedstrijden op het programma. Wanneer Harkemase Boys zaterdag wint van AZSV en nummer 2 Staphorst verliest van ACV, is de ploeg uit Harkema niet meer te achterhalen. Harkemase Boys heeft dan 54 punten, tegen Staphorst 41. In de resterende vier wedstrijden kan Staphorst maximaal 12 punten halen, waarmee het op 53 punten komt, te weinig om de Harekieten te achterhalen. Bij winst van Harkemase Boys en een gelijkspel bij Staphorst is een gelijk aantal punten aan het eind van de competitie nog mogelijk (wanneer Harkema alle resterende duels verliest en Staphorst alles wint) en is de titel dus nog niet zeker. In dat geval volgt namelijk een beslissingswedstrijd. 

Hoofdklasse A zondag 

De Hoofdklasse A zondag biedt een zelfde scenario. Wanneer nummer een Westlandia wint van RKAVV en nummer twee De Dijk verliest van De Meern, kroont Westlandia zich tot kampioen. De club uit Naaldwijk komt dan op 61 punten uit 22 duels, met nog vier wedstrijden te gaan. In die resterende vier wedstrijden kan De Dijk maximaal 12 punten halen, waarmee de ploeg op 60 punten komt. Bij winst van Westlandia en een gelijkspel bij De Dijk is de competitie, net als in de Hoofdklasse C zaterdag, nog niet beslist. Ook hier zou het in het uiterste geval (vier keer verlies Westlandia, vier keer winst De Dijk) uit kunnen draaien op een beslissingswedstrijd.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen