Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Seizoen 2015/2016 opent met Johan Cruijff Schaal XX

KNVB Media
KNVB Media
16 juli 2015, 17:39

Foto:

Volgens traditie wordt het voetbalseizoen 2015/2016 geopend met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal XX. Zondag 2 augustus staan landskampioen PSV en KNVB bekerwinnaar FC Groningen tegenover elkaar in de Amsterdam ArenA waar om 18.00 uur wordt afgetrapt. Scheidsrechter van dienst is Bas Nijhuis. De wedstrijd wordt live uitgezonden op het open net van FOX. Wie wordt de opvolger van PEC Zwolle en wint de eerste hoofdprijs van het nieuwe seizoen?

Minuut stilte

Vanwege het overlijden van ex-international en clubicoon van FC Groningen Piet Fransen zullen de spelers van FC Groningen tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal met rouwbanden spelen. Tevens zal een minuut stilte in acht genomen worden.

Feitjes Johan Cruijff Schaal

De strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt voor de twintigste keer gehouden. Eerdere edities van de confrontatie tussen de landskampioen en bekerwinnaar stonden bekend als supercup en PTT Telecom Cup.

PSV en Ajax domineren de strijd om de Johan Cruijff Schaal/supercup. Van de 25 voltooide edities legden zij in totaal zeventien keer beslag op de zilveren schaal. PSV is met negen gewonnen schalen nog altijd recordhouder en staat op 2 augustus voor de vijftiende keer aan de aftrap van de traditionele seizoensopening. Voor FC Groningen is het de allereerste deelname. De statistieken spreken licht in het voordeel van PSV. De landskampioen stond na afloop van de 25 voorgaande edities namelijk vaker met de schaal in handen dan de bekerwinnaar: veertien om elf.

Videos: vooruitblikken op de wedstrijd

Road to the final

Kaartverkoop

De KNVB rekent voor een ticket voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal 25 euro. Dat is een prijs die je gemiddeld betaalt voor een wedstrijdticket bij een competitiewedstrijd  in de Eredivisie. Supporters die kiezen voor een kaartje gecombineerd met een busreis, krijgen van de KNVB 40 procent korting op het wedstrijdticket. Hierdoor kost een toegangskaart nog 15 euro, terwijl de KNVB voor degene die met de auto komen 5 euro meebetaalt aan de parkeerkaart. Bovendien krijgen de jongste fans (t/m 12 jaar) de kans om voor de helft van de prijs (12,50 euro) naar het stadion te gaan en van de wedstrijd te genieten.
 
Van de opbrengst van een wedstrijdticket gaat een klein gedeelte naar de deelnemende clubs en een groter gedeelte naar de KNVB, die ook de gehele wedstrijdorganisatie en bijhorende kosten voor zijn rekening neemt.

Supporters van PSV en Groningen kunnen via de eigen kanalen kaarten aanschaffen. Er geldt een clubcardverplichting voor deze wedstrijd. Voor meer informatie:
kaartverkoop supporters PSV
kaartverkoop supporters FC Groningen

Acties

De KNVB stelt voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal traditiegetrouw ook een aantal kaarten ter beschikking voor leden en maatschappelijke partners van de voetbalbond. Voorbeelden hiervan zijn acties als de ‘kampioenen ontmoeten kampioenen’ en de ‘scheidsrechtersactie’. Met deze acties worden alle kampioenen in Nederland van het afgelopen seizoen extra geëerd, en worden de scheidsrechters die wekelijks het amateurvoetbal voor de ruim 1,2 miljoen mensen mogelijk maken in het zonnetje gezet. Dergelijke acties worden ook doorgaans bij veel clubs bij de competitiewedstrijden gemaakt. Deze leden van de KNVB mogen voor een gereduceerd bedrag een kaartje voor de wedstrijd kopen, namelijk vanaf €10,- (kampioenen) en €15,- (scheidsrechters)  per wedstrijdticket. Ook worden sponsors en partners in de gelegenheid gesteld om een beperkt aantal kaarten voor de wedstrijd te kopen.

De Eredivisie en Jupiler League gaan op vrijdag 7 augustus van start.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen