Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sam Lammers: ‘Er is deze week veel te winnen’

KNVB Media
KNVB Media
27 juli 2019, 10:30

Sam Lammers maakte dinsdag tegen FC Basel de 2-2. - Foto: Soccrates Images

Na een uitleenbeurt bij sc Heerenveen, waarin hij zestien keer wist te scoren in 31 wedstrijden, is Sam Lammers dit seizoen terug bij PSV. Vanavond speelt hij met zijn team om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax.

Als aanstaande donderdag de maand augustus begint, heeft PSV de eerste drie officiële wedstrijden van het seizoen alweer gespeeld. Omdat het team instroomde in de tweede voorronde van de Champions League begon de voorbereiding van de Eindhovenaren al op 18 juni. Na ruim een maand trainen en oefenwedstrijden spelen zit het team in ieder geval de komende weken direct in een schema met twee wedstrijden per week. Vanwege de duels met FC Basel is de Johan Cruijff Schaal niet op de traditionele zondag, maar al op zaterdag.

Belangrijk

Afgelopen dinsdag, in de thuiswedstrijd tegen FC Basel, was Lammers direct belangrijk. Als invaller knikte hij de 2-2 binnen en gaf daarmee het startsein voor een slotoffensief wat resulteerde in de 3-2 overwinning. “Sowieso wil ik dit seizoen een belangrijke rol spelen. Zoveel mogelijk wedstrijden spelen en belangrijk zijn voor het team, in onze strijd voor het kampioenschap en om de Champions League te bereiken.”

Dat zal Lammers dan waarschijnlijk doen vanaf een andere positie dan de voor hem zo bekend spitspositie. In de voorbereiding kwam Lammers vooral in actie als nummer tien. “Het is even wennen, maar een positie die mij ook ligt. Ook als spits ben ik altijd wel iemand geweest die ook meevoetballend aanwezig is. En in de jeugd heb ik inderdaad ook wel eens op die positie gespeeld, maar dat is wel een tijd geleden.”

Pierie

“Er is inderdaad het een en ander veranderd”, zegt hij over de tegenstander van vanavond, Ajax. “Het is daarom afwachten hoe ze voor de dag komen. Maar ook bij ons is er wat veranderd. Dat hoort bij deze fase van het seizoen en in de komende weken zal er misschien nog wel wat gaan gebeuren.”

Eén van de nieuwe spelers bij de Amsterdammers is zijn voormalige teamgenoot Kik Pierie. Vorig jaar speelde het duo nog een belangrijke rol in de spectaculaire ontmoeting in de Eredivisie tussen Ajax en sc Heerenveen. Lammers (2x) en Pierie waren beiden trefzeker in de wedstrijd die in 4-4 eindigde. “Toen eind vorig seizoen duidelijk werd dat hij naar Ajax ging, hebben we het er al over gehad. Het zou grappig zijn om elkaar nu tegen te komen op het veld.”

Lammers en Pierie vorig seizoen voor sc Heerenveen. — Foto: Soccrates Images

Johan Cruijff Schaal

“Er is deze week veel te winnen”, zegt Lammers over de seizoensstart. “De eerste drie wedstrijden zijn echte topwedstrijden en ik heb er heel veel zin in om de overwinning van dinsdag een goed vervolg te geven. Of de Johan Cruijff Schaal een echte prijs is? Wat mij betreft zeker. Ik heb nog niet veel prijzen gewonnen, dus deze zou ik heel graag mee willen nemen naar Eindhoven.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen