Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ruim 4.600 uitsupporters welkom bij Johan Cruijff Schaal

KNVB Media
KNVB Media
25 juni 2019, 13:00

Denzel Dumfries en Sam Larsson in actie tijdens de Johan Cruijff Schaal van vorig jaar. - Foto: KNVB Media

PSV kan 4.639 supporters meenemen naar de wedstrijd om de 24ste editie van de Johan Cruijff Schaal. In de Johan Cruijff Arena neemt de runner-up van afgelopen voetbaljaargang het tijdens de traditionele openingswedstrijd van het nieuwe seizoen op tegen landskampioen en bekerwinnaar Ajax. Voor de bezoekende supporters worden de uitvakken 416 en 417 en de omringende vakken 415, 418 en 419 ingeruimd.

De toegangskaarten voor PSV-supporters kosten € 10,-, waarbij twee vormen van vervoer worden aangeboden: trein en bus. De wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 27 juli om 18.00 uur, de kaartverkoop verloopt via Ajax en PSV. Een deel van de kaarten (circa 3.300) is voor de KNVB. Ruim de helft hiervan wordt kosteloos ter beschikking gesteld aan de Johan Cruyff Foundation. De andere helft wordt gegund aan partners en genodigden van de KNVB.

Echte finale

Dit jaar vindt de strijd om de Johan Cruijff Schaal voor de derde keer plaats in het stadion van de landskampioen. Het doel van deze opzet is om de wedstrijd om de supercup meer tot de verbeelding te laten spreken van clubs en supporters en een échte finale te laten zijn.

Vorig seizoen werd de wedstrijd gespeeld in Eindhoven, waar het bezoekende Feyenoord werd gesteund door 5000 supporters.

Na een eerste editie van de nieuwe opzet waar slechts 1.200 plekken beschikbaar waren voor uitsupporters, was het afgelopen jaar voor bekerwinnaar Feyenoord mogelijk om 5.000 supporters mee te nemen naar het stadion van landskampioen PSV. Ook voor Eindhovenaren is het dit jaar, na overleg tussen beide clubs en de lokale autoriteiten, mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid uitsupporters mee te brengen: 4.639.

Maatschappelijke wedstrijd van het jaar

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is de maatschappelijke wedstrijd van het jaar. Met de deelnemende clubs, maatschappelijk partner de Johan Cruyff Foundation en de KNVB is dit jaar het thema ‘Creating Space’ vastgesteld. Samen willen we kinderen met een beperking letterlijk en figuurlijk de ruimte geven om het beste uit zichzelf te halen. Ruimte om lekker te kunnen sporten en bewegen, ruimte om vrienden te maken én ruimte waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren.

Van ieder verkocht toegangskaartje voor de Johan Cruijff Schaal XXIV gaat € 1,- naar de Johan Cruyff Foundation

Juist voor deze jongeren is bewegen en sporten extra belangrijk. Helaas is het voor hen niet altijd gemakkelijk om een sport te beoefenen, doordat het aanbod gering is en de sportmaterialen kostbaar. Daar gaan we samen iets aan doen! Van ieder verkocht toegangskaartje voor de Johan Cruijff Schaal XXIV gaat € 1,- naar de Johan Cruyff Foundation. Met deze opbrengsten willen we jonge G-voetballers helpen om hun favoriete sport te beoefenen. Het bedrag zal worden besteed aan de ondersteuning van de G-voetbalprojecten van de Johan Cruyff Foundation.

Johan Cruijff Schaal Johan Cruijff Schaal Kijk hier voor meer informatie over de Johan Cruijff Schaal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen