Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Johan Cruijff Schaal verplaatst naar 27 juli

KNVB Media
KNVB Media
28 mei 2019, 12:24

De strijd om de Johan Cruijff Schaal XXIV gaat tussen Ajax en PSV. - Foto: KNVB Media

De 24ste editie van de strijd om de Johan Cruijff Schaal, tussen Ajax en PSV, is verplaatst van zondag 28 naar zaterdag 27 juli om 18.00 uur. De reden hiervoor is om PSV een zo optimaal mogelijke voorbereiding te bieden op de Europese wedstrijden die de club moet spelen in de tweede voorronde van de Champions League.

Bij de keuze om de wedstrijd een dag te vervroegen is het sportieve belang doorslaggevend geweest. Geanticipeerd is op een mogelijk vertrek van PSV op de zondagochtend na de wedstrijd richting een Europese bestemming. De Eindhovenaren komen dinsdag 23 of woensdag 24 juli en dinsdag 30 of woensdag 31 juli uit in de tweede voorronde van de Champions League.

Uitsupporters

Het duel om de Johan Cruijff Schaal begint om 18.00 uur. Door dit aanvangstijdstip kan PSV maximaal 4.500 supporters meenemen. Tevens hebben de PSV-supporters nu voldoende tijd om bij thuiskomst in Eindhoven gebruik te kunnen maken van aansluitend openbaar vervoer.

Landskampioen speelt thuis

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal vindt dit jaar plaats in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam, het stadion van de landskampioen van het seizoen 2018/’19. Sinds het seizoen 2017/’18 is de thuishaven van de landskampioen het decor van de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord en PSV speelden de afgelopen jaren in eigen huis, nu is het de beurt aan Ajax.

Johan Cruijff Schaal Johan Cruijff Schaal Meer informatie over de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Volg je voeten

Een uitnodiging aan alle jongens en meiden om te ontdekken wat voetbal hen kan brengen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen