Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Koeman en Gudde reiken Johan Cruijff Schaal XXIII uit

KNVB Media
KNVB Media
3 augustus 2018, 14:30

Eric Gudde (links) en Ronald Koeman (rechts) verzorgen zaterdag de prijsuitreiking van de Johan Cruijff Schaal. - Foto: KNVB Media

Ronald Koeman en Eric Gudde reiken zaterdag de Johan Cruijff Schaal XXIII uit aan de winnaar van het duel tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar Feyenoord. De aftrap in het Phillips Stadion is om 18.00 uur.

Koeman kwam als actief speler uit voor zowel PSV (1986-1989) als Feyenoord (1995-1997). Bovendien had de huidige bondscoach beide clubs ook als trainer onder zijn hoede. In het seizoen 2006-’07 was hij oefenmeester van PSV. Tussen 2011 en 2014 was hij trainer van Feyenoord.

Twee keer succesvol

Als trainer won hij bovendien twee keer de Johan Cruijff Schaal. Zo won hij in 2002 met Ajax met 3-1 van PSV. In 2009 was hij opnieuw succesvol in de Johan Cruijff Schaal. In de Amsterdam ArenA won hij met landskampioen AZ met maar liefst 5-1 van Heerenveen.

Koeman reikt zaterdag de schaal uit vanuit zijn rol als ambassadeur van de Johan Cruijff Foundation. Gudde is sinds vorig jaar directeur betaald voetbal van de KNVB.

Johan Cruijff Schaal Johan Cruijff Schaal Meer informatie over de Johan Cruijff Schaal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen