Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Uitvak bij Johan Cruijff Schaal vergroot naar ruim 5.000 plekken

KNVB Media
KNVB Media
20 juni 2018, 13:00

Feyenoord won vorig seizoen met de Johan Cruijff Schaal XXII en maakt komend seizoen als winnaar van de KNVB Beker opnieuw kans op de prijs. - Foto: KNVB Media

Feyenoord kan ruim 5.000 supporters meenemen naar wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal XXIII. In het Philips Stadion neemt bekerwinnaar Feyenoord het tijdens de traditionele seizoensopening op tegen landskampioen PSV. De wedstrijd staat voor zaterdag 4 augustus om 18.00 uur op de agenda.

Afgelopen jaar vond de strijd om de Johan Cruijff Schaal voor het eerst plaats in gewijzigde opzet, in het stadion van de landskampioen. Doel was om de wedstrijd meer tot verbeelding te laten spreken van clubs en supporters en de strijd om de supercup qua beleving in de buurt van de TOTO KNVB Bekerfinale te laten komen. Voor de wedstrijd in De Kuip waren er vorig seizoen ‘slechts’ 1.200 plekken beschikbaar voor uitsupporters van bekerwinnaar Vitesse. Dit leidde uiteindelijk tot een supportersboycot van de Arnhemmers en hierdoor een leeg bezoekersvak. Op zijn zachtst gezegd dus geen ideaal begin van de nieuwe opzet van deze wedstrijd.

In een evaluatie met onder meer de Supportersvereniging Vitesse en Supporterscollectief Nederland werd de lucht geklaard en aangegeven voor de toekomst te streven naar tussen de 3.000 en 5.000 toegangskaarten voor de bezoekende bekerwinnaar. Voor een dergelijke wijziging is echter medewerking nodig van beide clubs en de lokale autoriteiten van de organiserende stad. In het geval van de Johan Cruijff Schaal XXIII zijn de KNVB, Feyenoord, PSV en de lokale autoriteiten van Eindhoven tot de huidige verdeling gekomen. De flexibele houding van alle partijen heeft geleid tot een regeling die recht doet aan de ambitie van de KNVB om van de Johan Cruijff Schaal een echte finale te maken met een aanzienlijke hoeveelheid uitsupporters.

PSV en Feyenoord troffen elkaar in 2016 eveneens in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Hier duelleert Jorrit Hendrix namens PSV met Feyenoorder Karim El Ahmadi.

Maatschappelijke wedstrijd van het jaar

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal is de maatschappelijke wedstrijd van het jaar. Met de deelnemende clubs, maatschappelijk partner de Johan Cruyff Foundation en de KNVB is dit jaar het thema ‘Houd de jeugd in beweging’ vastgesteld. Van de verkochte kaarten voor de Johan Cruijff Schaal XXIII gaat € 1,- naar de Johan Cruyff Foundation. In totaal zijn 35.000 kaarten beschikbaar in de categorieën van € 10,-, € 15,-, € 25,- en € 35,-. De KNVB neemt 3.200 kaarten af, waarvan 1.225 kaarten kosteloos beschikbaar worden gesteld aan de Johan Cruyff Foundation. De overige kaartverkoop gaat via PSV en Feyenoord.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen