Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

De nieuwe Johan Cruijff Schaal

KNVB Media
KNVB Media
4 augustus 2017, 7:00
0:44

De nieuwe schaal met de prominente beeltenis van naamgever Johan Cruijff. - Foto: KNVB Media

Voor het eerst in jaren wordt de strijd om de Johan Cruijff Schaal niet beslist in de Amsterdam Arena, maar in het stadion van de landskampioen. Zaterdag staan landskampioen Feyenoord en bekerhouder Vitesse tegenover elkaar. De nieuwe opzet van de traditionele seizoensopening is ook aangegrepen om een gloednieuwe schaal te maken.

De wedstrijd om de Nederlandse supercup is sinds jaar en dag vernoemd naar beste Nederlandse voetballer ooit: Johan Cruijff. Reden genoeg om zijn beeltenis prominent te verwerken in de nieuwe schaal.

Veertien hoeken

De nieuwe Johan Cruijff Schaal is gemaakt door tingieterij ’t Oude Ambacht uit Alphen, naar een ontwerp van designer Floor Wesseling. Als subtiel eerbetoon aan Cruijff telt de schaal veertien hoeken. Daarmee onderscheidt de nieuwe schaal zich ook van de schaal die de landskampioen krijgt.

Zaterdag wordt de nieuwe Johan Cruijff Schaal voor het eerst uitgereikt. In Stadion Feijenoord in Rotterdam nemen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar Vitesse het tegen elkaar op. De KNVB organiseert deze wedstrijd in samenwerking met de clubs, waarbij de kampioen van de Eredivisie het thuisvoordeel heeft. De verwachting is dat de belangstelling voor de Nederlandse supercup hierdoor toeneemt. De aftrap in Rotterdam vindt om 18.00 uur plaats.

Nieuw logo Nieuw logo De jaarlijkse strijd om de Johan Cruijff Schaal heeft ook een nieuw logo gekregen.

Over de Johan Cruijff Schaal

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal staat bekend om het sociale karakter, mede door de samenwerking met de Johan Cruyff Foundation. Van elk verkocht kaartje voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal gaat in ieder geval één euro naar de foundation. Daarnaast wordt er ieder jaar aandacht gevraagd voor een actueel maatschappelijk thema. Welk thema dat is, wordt met de deelnemende clubs, de Johan Cruyff Foundation en KNVB afgestemd.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen