Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Met vertrouwen naar strijd Johan Cruijff Schaal

KNVB Media
KNVB Media
29 juli 2016, 16:16
0:55

Bij PSV en Feyenoord kijken ze uit naar zondag. - Foto: KNVB Media

Dirk Kuyt baalt ervan dat hij – in tegenstelling tot Luuk de Jong – nog nooit de Johan Cruijff Schaal heeft kunnen winnen. Dat bekende de aanvoerder van Feyenoord tijdens de persconferentie die vrijdagmiddag, twee dagen voor de 21e editie, werd gehouden. De aanvoerder wil er alles aan doen om daar verandering in te brengen.

Traditiegetrouw kwamen de coaches en aanvoerders van de bekerwinnaar en de kampioen samen in Zeist voor de persconferentie en om op de foto te gaan met de Johan Cruijff Schaal. Een prijs die Phillip Cocu en Luuk de Jong al eerder wisten te winnen, maar Giovanni van Bronckhorst en Dirk Kuyt nog nooit.

Kuyt baalt daarvan. Met FC Utrecht won hij namelijk de KNVB Beker, maar hij vertrok direct daarna naar Feyenoord. In Rotterdam wilde hij voor de prijzen gaan spelen. “Het heeft lang geduurd, maar de laatste vijf jaar won ik ieder seizoen een prijs. En dat kan dit seizoen meteen weer. Het zou een uitstekende prestatie zijn als wij van PSV winnen. Een gerenommeerde tegenstander die mijns inziens twee maal terecht kampioen is geworden.”

Supercup

In Turkije won Kuyt wel de Supercup. “Een enorm grote beker. We speelden in een hectische wedstrijd tegen Galatasaray en ik scoorde uit een penalty.”

Kuyt is gefocust. Heel het team van Feyenoord is gefocust. Dat hebben de mensen kunnen zien die de voorbereiding hebben gevolgd. “Je moet altijd voor het maximale willen gaan. Of dat nou realistisch is of niet. We kunnen dit seizoen voor vier prijzen spelen en dat is een vooruitgang ten opzichte van vorig jaar.”

Cocu kan zich in de woorden van Kuyt vinden, want hij ziet de strijd om de Johan Cruijff Schaal als een gevecht tussen twee titelkandidaten. “Feyenoord is titelkandidaat. Samen met PSV en Ajax. Ik verwacht dit op basis van al de spelers die ze hebben weten te behouden.”

Schaal in handen

Zijn aanvoerder De Jong scoorde vorig jaar in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Groningen. Na het fluitsignaal stond de aanvaller met de schaal in zijn handen. “Dat is mij ook weleens overkomen. Scoren in de Johan Cruijff Schaal en hem winnen.”

Aan De Jong is te zien dat hij de prijs graag nog een keer wil winnen. PSV maakte afgelopen week namelijk een uitglijder tegen FC Eindhoven in de zogeheten ‘Lichtstadderby.’ Het werd 0-1 in het Philips Stadion. “PSV mag geen excuses hebben om te verliezen. Ook niet in dat soort wedstrijden. En dus ook zondag niet.”

Instagram KNVB

Via het Instagram-account van de KNVB konden er vragen worden ingezonden. Veel vragen gingen over de opstelling. Cocu kan niet beschikken over verdediger Héctor Moreno. Over wie er wel gaan spelen geven Cocu en Van Bronckhorst niets prijs.

Direct na de persconferentie volgde de fotosessie met de schaal. Kuyt heeft in het verleden meermaals aangegeven geen prijzen vast te willen houden die hij eerst nog moet winnen. “Maar het is nou ook weer niet zo dat ik er nachten van wakker lig als ik met de Johan Cruijff Schaal op de foto ben geweest”, besloot de aanvoerder lachend.

De trainers en aanvoerders van PSV en Feyenoord bij de Johan Cruijff Schaal, waar het zondag allemaal om draait. Foto: KNVB Media

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen