Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Johan Cruijff Schaal in teken van Johan Cruyff Foundation

KNVB Media
KNVB Media
29 juli 2016, 9:48

Foto:

De Johan Cruijff schaal staat zondag mede in het teken van een van de maatschappelijk partners van de KNVB, de Johan Cruyff Foundation. De Cruyff Foundation heeft als missie zoveel mogelijk jeugd in beweging te brengen. De wedstrijd is zondag om 18.00 uur in de Amsterdam ArenA.

Door middel van projecten gericht op sport en spel stimuleert de Cruyff Foundation jeugd met of zonder beperking in beweging te komen. Dit doet de Foundation door middel van de Cruyff Courts, Schoolplein14 en sportprojecten voor kinderen met een beperking. Door sport en spel worden kinderen fitter, leren ze met elkaar omgaan, verbetert het cognitieve vermogen en blijven zij gedurende de hele levensloop actiever.

Meer dan 200 Cruyff Courts

In samenwerking met partners brengt de Cruyff Foundation jeugd in beweging op de meer dan 200 Cruyff Courts wereldwijd, op ruim 250 basisscholen met een Schoolplein14 en middels het ondersteunen van sportprojecten voor kinderen met een beperking. De KNVB heeft het voor de Cruyff Foundation mogelijk gemaakt om tijdens de wedstrijd aanwezig te zijn met partners, ambassadeurs, Cruyff Foundation Coaches, Only Friends en 200 kinderen uit het jeugd G-voetbal.

Penalty shoot-outs in de rust

Tijdens de rust laten KNVB en de JCF tien kinderen schitteren uit de jeugd G-voetbalcompetitie bij een spannende penalty shoot-out. Deze wordt gehouden met leden van vv Esto.

Cruyff Foundation Cruyff Foundation Lees meer over het werk van de Cruyff Foundation

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen