Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Toelichting kaartverkoop JCS

KNVB Media
KNVB Media
31 juli 2014, 12:05

Foto:

De afgelopen dagen is er nogal wat aandacht geweest voor de kaartverkoop voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal van zondag 3 augustus. De KNVB hecht er waarde aan om hier een toelichting op te geven.

 

Het uitgangspunt van de KNVB is dat bij de wedstrijden om de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal de supporters van beide clubs evenredig veel kans hebben om in het stadion hun club aan te moedigen. Vandaar dat de KNVB de clubs de mogelijkheid biedt om beide evenveel supporters naar het stadion mee te nemen en dat de kaarten voor zowel de PEC Zwolle-fans als de Ajax-fans dezelfde prijs hebben.

In mei van dit jaar heeft er een overleg over deze wedstrijd plaatsgevonden, waarbij beide clubs, de lokale autoriteiten van Amsterdam en de KNVB aanwezig waren. In dit overleg is naar aanleiding van een incident tussen beide clubs in het verleden door de lokale autoriteiten besloten dat er voor deze wedstrijd bepaalde veiligheidsvoorwaarden voor het vervoer getroffen worden.

Hier was in eerste instantie sprake van een verplichte trein- en buscombi. De KNVB heeft zich in dit overleg hard gemaakt voor een verruiming van de vervoersmaatregelen, waarbij een gedeelte van de PEC Zwolle-supporters met de bus en het merendeel met de auto naar de wedstrijd kon afreizen. Alle partijen hebben hier mee ingestemd.

Korting

Aanvullend heeft de KNVB om het busvervoer te stimuleren 40% korting op het wedstrijdticket gegeven. Dat betekent dat een wedstrijdticket voor supporters die met de bus gaan 15 euro is. Voor supporters die met de auto gaan, is het wedstrijdticket 25 euro. Het wedstrijdticket is de enige prijsvariabele waar de KNVB invloed op heeft.

De aanvullende kosten van een wedstrijdkaart, zoals vervoer- en parkeerkosten of administratiekosten die de club rekent, worden niet door de KNVB bepaald. De KNVB wil graag benadrukken dat de voetbalbond er alles aan gedaan heeft om alle fans op de meest toegankelijk mogelijke manier en voor reële prijzen de wedstrijd te kunnen laten bezoeken.

Acties

De KNVB stelt voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook een gelimiteerd aantal kaarten ter beschikking voor de partners van de voetbalbond. Deze afspraken worden ook bij veel clubs in de competitiewedstrijden gemaakt. Dit betekent dat een relatief klein gedeelte van het aantal beschikbare kaarten op een actiematige wijze worden verstrekt.

Het gaat hierbij niet om gratis kaarten, maar kaarten die door een andere partij worden betaald. Beide clubs waren voorafgaand dan ook op de hoogte gesteld van deze publieksacties. Dit was ook het geval bij voorgaande KNVB bekerfinales en wedstrijden om de Johan Cruijff Schaal.

De KNVB heeft PEC Zwolle woensdag in een brief een toelichting gegeven. De voetbalbond vindt het jammer dat er nu een beeld ontstaan is dat PEC Zwolle-fans onder beperkende voorwaarden en hoge prijzen de wedstrijd kunnen bezoeken. De KNVB gaat ervan uit dat de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal ook dit jaar weer een voetbalfeest wordt, in een vol stadion met supporters van beide finalisten.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen