Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Groningen – N.E.C. op dinsdag 25 april uitgespeeld

KNVB Media
KNVB Media
23 april 2023, 13:24

FC Groningen – N.E.C. op dinsdag 25 april uitgespeeld - Foto: KNVB Media

De gestaakte Eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en N.E.C. wordt op dinsdagmiddag 25 april om 15.00 uur uitgespeeld. Dat heeft het competitiebestuur betaald voetbal besloten in overleg met de lokale autoriteiten in Groningen. Het duel werd zaterdagavond 22 april in de 18e minuut gestaakt nadat de assistent-scheidsrechter werd geraakt door een beker met vloeistof die uit het publiek werd gegooid. De stand was nog 0-0.

In de onlangs aangescherpte maatregelen van de KNVB, gericht op de veiligheid op het veld, staat dat als een speler of (assistent)scheidsrechter vanuit het publiek met een voorwerp wordt geraakt, de scheidsrechter besluit om direct de wedstrijd definitief te staken.

Uitgangspunt

Bij een gestaakte wedstrijd is het aan het competitiebestuur betaald voetbal om vast te stellen wat met het restant van de wedstrijd moet gebeuren. Uitgangspunt is dat de wedstrijd wordt uitgespeeld, omdat dit past bij een eerlijk verloop van de competitie en wedstrijden zo veel mogelijk op het veld moeten worden beslist. In die lijn heeft het competitiebestuur betaald voetbal besloten dat FC Groningen – N.E.C. zal worden uitgespeeld.

Zonder publiek

De lokale autoriteiten hebben bepaald dat het restant van de wedstrijd zonder publiek moet worden uitgespeeld. Verder worden de resterende minuten gespeeld onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden als ten tijde van het staken van de wedstrijd.

Aanklager betaald voetbal

De onafhankelijke aanklager betaald voetbal stelt een onderzoek in naar het incident bij FC Groningen – N.E.C.

FC GRONINGEN – N.E.C. DEFINITIEF GESTAAKT

Aangescherpte maatregelen na incidenten op het veld.Lees hier alle informatie.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen