Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feyenoord - FC Utrecht verplaatst naar zondag

KNVB Media
KNVB Media
20 mei, 9:29

De play-off-finale voor een Europees ticket tussen Feyenoord en FC Utrecht is verplaatst van zaterdag 22 mei (20.00 uur) naar zondag 23 mei (12.15 uur). - Foto: KNVB Media

De play-off-finale voor een Europees ticket tussen Feyenoord en FC Utrecht is op verzoek van Feyenoord verplaatst van zaterdag 22 mei (20.00 uur) naar zondag 23 mei (12.15 uur). De gemeente Rotterdam verbiedt het spelen van de finale op het oorspronkelijke tijdstip, omdat diezelfde avond in Rotterdam Ahoy het Eurovisie Songfestival plaatsvindt en recent duidelijk werd dat bij beide evenementen publiek aanwezig mag zijn van de overheid.

Het bestuur betaald voetbal is van mening dat de ingrijpende en nadelige gevolgen voor Feyenoord bij het niet inwilligen van het verzoek tot het verzetten van de play-off-finale groter zijn dan de gevolgen voor FC Utrecht als het verzoek tot verzetten van de play-off-finale wordt ingewilligd. De belangen van Feyenoord en FC Utrecht afwegend, heeft het bestuur betaald voetbal dan ook besloten om de wedstrijd een dag te verplaatsen.

Sportieve uitgangspunten

Om verder zoveel mogelijk recht te doen aan de sportieve uitgangspunten (de hoogst geklasseerde club speelt thuis omdat die in de competitie de beste resultaten heeft behaald) en omdat het bestuur betaald voetbal vindt dat de strijd om het Europees ticket op het veld moet worden beslecht en niet op papier, heeft het bestuur besloten om in overeenstemming met de regelgeving het verzoek van Feyenoord in te willigen.

Zendgemachtigde ESPN heeft de KNVB aangegeven geen bezwaar te hebben tegen het verplaatsen van de play-off-finale. De Eredivisie CV zegt het verzetten van de wedstrijd naar 23 mei een goede oplossing te vinden.

UEFA Europa Conference League

De winnaar van dit duel plaatst zich voor de tweede voorronde van de UEFA Europa Conference League.

WedstrijdOude datumNieuwe datum
Feyenoord - FC UtrechtZaterdag 22 mei, 20.00 uur Zondag 23 mei, 12.15 uur

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen