Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe data inhaalwedstrijden AZ-Feyenoord en FC Utrecht-Ajax

KNVB Media
KNVB Media
4 maart 2020, 10:00

Oussama Idrissi neemt het woensdag 8 april met AZ op tegen Feyenoord. - Foto: KNVB Media

De Eredivisiewedstrijden AZ - Feyenoord en FC Utrecht - Ajax worden ingehaald op respectievelijk woensdag 8 april (18.45 uur) en donderdag 9 april (19.15 uur). De duels stonden aanvankelijk gepland voor zondag 9 februari, maar werden toen afgelast omdat door de extreme weersomstandigheden de veiligheid in het geding kon komen van degenen die van en naar het stadion moesten reizen.

Door de volle speeldagenkalender van de vier clubs, met de Eredivisie, TOTO KNVB Beker en de Europa League, was het puzzelen om de wedstrijden in te plannen. Na de Europese uitschakeling van Ajax en AZ zijn alle clubs, lokale overheden en overige betrokkenen in overleg de betreffende nieuwe speeldata overeengekomen.

De aanvangstijd van AZ – Feyenoord op woensdag 8 april is 18.45 uur. Later is niet mogelijk omdat de UEFA niet toestaat dat competitiewedstrijden overlappen met Champions Leaguewedstrijden. FC Utrecht – Ajax begint op 9 april om 19.15 uur. Voor deze aanvangstijd op een Europa League-avond verleent de UEFA bij hoge uitzondering wel toestemming.

Ajax - FC Twente

Op verzoek van beide clubs wordt Ajax - FC Twente van zondag 15 maart verzet van 20.00 uur naar 14.30 uur. Door de Europese uitschakeling van Ajax is er geen reden meer om de wedstrijd op zondagavond te spelen.

Wijzigingen

WedstrijdOude speeldatumNieuwe speeldatum
AZ - FeyenoordZondag 9 februariWoensdag 8 april, 18.45 uur
FC Utrecht - AjaxZondag 9 februariDonderdag 9 april, 19.15 uur
Ajax - FC TwenteZondag 15 maart, 20.00 uurZondag 15 maart, 14.30 uur

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen