Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dervisoglu de eerste, Sierhuis de laatste; 148 transfers in januari

KNVB Media
KNVB Media
1 februari 2020, 0:10

Jeugdinternational Kaj Sierhuis maakte de laatste transfer van de afgelopen periode. - Foto: KNVB Media

De transfermarkt is weer gesloten. Tijdens de winterse transferperiode maakten er 148 spelers een transfer van of naar een Nederlandse betaaldvoetbalclub. Daarmee is er één transfer minder genoteerd dan vorig jaar in dezelfde periode. Het record voor de winterperiode (151) werd bijna geëvenaard.

Tijdens de laatste 24 uur, de welbefaamde deadline day, werden er 28 transfers in het FIFA Transfer Matching System officieel gemaakt. Daarmee was de dag het rustigste slotstuk van de transferperiode in de afgelopen tien jaar. De eerste transfer was op 2 januari om 16.29 uur, toen Halil Dervisoglu van Sparta Rotterdam naar Brentford FC werd overgeschreven. De laatste voor de deadline was die van Kaj Sierhuis naar Stade Reims (afkomstig van AFC Ajax), die gisteren (31 januari) om 23.03 uur officieel werd bekrachtigd.

De KNVB houdt de Nederlandse tijd aan voor spelers die naar of binnen Nederland getransfereerd worden. Voor spelers die naar het buitenland vertrekken, geldt de lokale tijd en 'transferwindow' van het land waar de speler heen gaat. Werkloze spelers kunnen ook buiten de transferperiodes overgeschreven worden indien zij een contract tekenen.

Amateurvoetbal

Ook de mogelijkheid voor internationale overschrijvingen in het amateurvoetbal verliep om 23.59 uur. Er maakten 103 amateurvoetballers gebruik van de mogelijkheid om zich over te schrijven naar een club in het buitenland; vice versa werden er 231 overschrijvingen genoteerd naar een Nederlandse club. Daarmee waren er totaal 334 overschrijvingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen