Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

AZ wijkt uit naar Den Haag voor duel met Groningen

KNVB Media
KNVB Media
13 augustus 2019, 12:45

AZ - FC Groningen vindt zondag plaats in Den Haag. - Foto: Soccrates Images

De Eredivisiewedstrijd van AZ tegen FC Groningen wordt zondag 18 augustus in het Cars Jeans Stadion in Den Haag gespeeld. De Alkmaarse club moet uitwijken naar een andere speellocatie, omdat het eigen AFAS Stadion voorlopig onbespeelbaar is.

Zaterdag stortte tijdens een storm een deel van het dak in en kwam op de onderliggende Molenaartribune terecht. De komende tijd wordt er onderzoek gedaan naar de oorzaak en de veiligheid in het stadion. Tot die tijd kan de schade niet hersteld worden en zijn er geen wedstrijden mogelijk in het AFAS Stadion.

Op korte termijn wijkt AZ dus uit naar het onderkomen van ADO Den Haag. Ook de return in de derde voorronde van de Europa League tegen FC Marioepol wordt donderdag in Den Haag afgewerkt. Daar was het voor AZ mogelijk om deze week twee duels achter elkaar te spelen. "We zijn erg dankbaar voor het meedenken van ADO Den Haag, KNVB, UEFA en lokale autoriteiten. Het is mooi dat we op korte termijn een oplossing hebben om onze thuisduels te kunnen spelen", aldus Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ, op de eigen clubsite.


Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen