Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax kroont zich tot kampioen van de Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
15 mei 2019, 21:24

Ajax, Eredivisie kampioen 2018-2019 - Foto: KNVB Media

Ajax heeft zich verzekerd van de dubbel. Na het winnen van de KNVB Beker stelden de Amsterdammers woensdagavond ook het kampioenschap in de Eredivisie veilig. De ploeg van trainer Erik ten Hag deed dat in Doetinchem, door met 1-4 te winnen tegen De Graafschap.

Op de laatste speeldag kon de titel de Amsterdammers haast niet meer ontgaan. Ajax begon met een voorsprong van drie punten op naaste belager PSV aan de wedstrijd tegen De Graafschap. De kersverse landskampioen had bovendien een veel beter doelsaldo dan de Eindhovenaren.

Voor Ajax is het de 34ste landstitel in de historie van de club. De teller stokte dit seizoen uiteindelijk op 86 punten uit 34 duels. 3 meer dan PSV. De Amsterdammers waren bovendien de meest trefzekere ploeg van de Eredivisie. Het team maakte maar liefst 119 doelpunten.

Bekroning sterk seizoen
Voor Ajax is de landstitel de bekroning voor een sterk seizoen, waarin het lange tijd op drie fronten streed. Met fris aanvallend voetbal maakten de Amsterdammers indruk in de competitie, het bekertoernooi en in de Champions League. Het leverde uiteindelijk twee prijzen op: de kampioenschaal en de TOTO KNVB Beker.


Voetballen bij een club

De KNVB is er voor voetballers op het veld, in de zaal en op straat. Voor pupillen, profs en 65-plussers. Voor jongens en voor meisjes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen