Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Arbitragecommissie niet bevoegd in geschil rond Ajax - PEC Zwolle

KNVB Media
KNVB Media
26 februari 2019, 18:28

De wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle wordt gespeeld op 13 maart. - Foto: Soccrates Images

PEC Zwolle heeft afgelopen weekend de arbitragecommissie van de KNVB verzocht zich te buigen over het besluit van het bestuur betaald voetbal van de KNVB om de wedstrijd Ajax – PEC Zwolle van 2 naar 13 maart 2019 te verplaatsen. De arbitragecommissie heeft zich vanavond echter onbevoegd verklaard om van het verzoek van PEC Zwolle kennis te nemen omdat er in dit geval geen sprake is van een geschil tussen twee (of meer) leden van de KNVB.

De Eredivisiewedstrijd Ajax – PEC Zwolle wordt derhalve definitief gespeeld op woensdag 13 maart 2019 (om 18.30 uur). De KNVB besloot tot verplaatsing van de wedstrijd om Ajax, in het belang van het Nederlandse voetbal, optimaal de gelegenheid te geven zich voor te bereiden op de Champions League-confrontatie met Real Madrid. Nederland heeft de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA hard nodig. 

De arbitragecommissie

De arbitragecommissie is een onafhankelijk orgaan van de KNVB. Kort gezegd worden geschillen tussen leden van de KNVB, die samenhangen met de voetbalsport, behandeld door een arbitragecommissie. Leden van de KNVB wordt hiermee de mogelijkheid geboden om een geschil op een laagdrempelige wijze aan de arbitragecommissie voor te leggen. Daarnaast is het een voordeel voor partijen dat de arbitragecommissie bestaat uit zowel personen met juridische kennis als ook met kennis en ervaring in de voetballerij. Ook is een arbitrageprocedure voor partijen minder kostbaar dan een procedure bij de civiele rechter.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen