Een verzoek bij de arbitragecommissie, hoe werkt dat?

KNVB Media
KNVB Media
25 februari, 15:35

Een verzoek bij de arbitragecommissie, hoe werkt dat? - Foto: KNVB Media

PEC Zwolle heeft recent een verzoek ingediend bij de onafhankelijke arbitragecommissie, maar hoe werkt dit nou precies?

1. Hoe wordt een zaak ingediend bij de arbitragecommissie? 

Een zaak wordt ingediend door het insturen van een verzoekschrift. De onafhankelijke arbitragecommissie bekijkt vervolgens of het verzoekschrift aan de eisen voldoet. Als er aan de eisen wordt voldaan dan wordt er zo snel mogelijk een commissie geformeerd en wordt er, met de betrokkenen, een datum voor de behandeling van de zaak vastgesteld.

2. Wat doet de arbitragecommissie? 

De arbitragecommissie is een onafhankelijk orgaan van de KNVB. Kort gezegd worden geschillen tussen leden van de KNVB die samenhangen met de voetbalsport, behandeld door een arbitragecommissie. In het geval van PEC Zwolle is het geen geschil tussen leden, maar tussen de club en de KNVB. Het is aan de arbitragecommissie om te bepalen of de commissie bevoegd is om deze zaak te kunnen behandelen.

3. Waarom heeft de KNVB een arbitragecommissie?

Leden van de KNVB wordt hiermee de mogelijkheid geboden om een geschil op een laagdrempelige wijze aan arbitragecommissie voor te leggen. Daarnaast is het een voordeel voor partijen dat de arbitragecommissie bestaat uit zowel personen met juridische kennis als ook met kennis en ervaring in de voetballerij. Ook is een arbitrageprocedure voor partijen minder kostbaar dan een procedure bij de civiele rechter.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven