Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax - PEC Zwolle naar 13 maart

KNVB Media
KNVB Media
20 februari 2019, 17:44

Mike van Duinen (PEC Zwolle) in duel met Matthijs de Ligt. - Foto: Soccrates Images

De Eredivisiewedstrijd Ajax – PEC Zwolle wordt verzet van zaterdag 2 maart naar woensdag 13 maart (18.30 uur). Deze verplaatsing vindt plaats om Ajax optimaal de mogelijkheid te bieden om zich voor te bereiden op de return van de Champions League-confrontatie met Real Madrid.

Het nieuwe tijdstip van Ajax – PEC Zwolle is vastgesteld op 18.30 uur omdat het een Champions League-avond betreft en de wedstrijd uiterlijk een kwartier voor aanvang van de Champions League-duels moet zijn afgelopen.

De wedstrijd Excelsior – PSV van zaterdag 2 maart zal in plaats van om 20.45 uur beginnen om 19.45 uur.

Punten UEFA-ranglijst hard nodig

Nederland heeft de punten voor coëfficiëntenlijst van de UEFA hard nodig. Als Nederland de huidige elfde plaats op die ranglijst vasthoudt, betekent het dat de landskampioen van het seizoen 2019/’20 rechtstreeks instroomt in de Champions League, als de Champions League-winnaar zich ook via de reguliere competitie voor dat toernooi plaatst. Nummer twaalf Oostenrijk zit Nederland echter op de hielen.

Manager competitiezaken Jan Bluyssen: “In het belang van het Nederlandse voetbal hebben we voorafgaand aan dit seizoen met alle clubs afgesproken om zoveel mogelijk rekening te houden met de Europese verplichtingen van de Nederlandse clubs. Ajax is dit seizoen nog de enige club die namens het Nederlandse voetbal de punten voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA kan binnenhalen, dus daar houden we zoals afgesproken rekening mee. We beseffen dat de aanvangstijd van 18.30 uur op een doordeweekse dag ongunstig is voor de supporters van PEC Zwolle, maar omdat het een Champions League-avond is, kan het helaas niet anders.’’

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen