Feyenoord – VVV naar donderdag 6 december

KNVB Media
KNVB Media
5 november, 15:38

Zondagmiddag werd Feyenoord – VVV-Venlo gestaakt vanwege het uitvallen van de lichtmasten in het stadion van Feyenoord. - Foto: KNVB Media

De gestaakte wedstrijd tussen Feyenoord en VVV-Venlo wordt op donderdag 6 december om 20.00 uur gespeeld. Dit is voortgekomen uit het overleg tussen de KNVB en de directies van Feyenoord en VVV-Venlo.

Omdat er lange tijd geen zekerheid gegeven kon worden over de werking van de lichtmasten, bleek inhalen op een kortere termijn praktisch niet haalbaar te zijn. Verder wordt er bij het inplannen van een wedstrijd ook rekening gehouden met de supporters van beide clubs. Supporters moeten opnieuw de mogelijkheid hebben om naar het stadion te komen en ook voor hen zou op hele korte termijn inhalen niet praktisch zijn. Het Supporterscollectief heeft zich ook positief uitgesproken over het inhalen op een laat tijdstip op 6 december.

Midweekse mogelijkheid

"Natuurlijk is het vervelend dat de competitie nu een aantal weken scheefloopt, maar de belangen van de clubs en supporters wegen hierin nu eenmaal zwaar", aldus manager competitiezaken van de KNVB Jan Bluyssen. "Samen met Feyenoord, VVV-Venlo en de andere betrokkenen hebben we snel kunnen schakelen en samen zijn we op een datum uitgekomen waar iedereen tevreden mee is. Donderdag 6 december is de eerste midweekse inhaalmogelijkheid. In de weken voorafgaand moet er rekening worden gehouden met UEFA-restricties voor het spelen op Champions League en Europa League avonden en ook zit er nog een interlandperiode tussen waarop er niet gevoetbald kan worden in de Eredivisie."

Door het bestuur betaald voetbal is besloten om de wedstrijd in zijn geheel in te halen. Dit betekent dat beide teams niet met de zelfde opstellingen hoeven te spelen en kunnen beschikken over de op dat moment inzetbare spelers.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven