Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe speeldatum voor FC Emmen - PEC Zwolle en Vitesse - ADO

KNVB Media
KNVB Media
20 augustus 2018, 15:53

De wedstrijd tussen Vitesse en ADO Den Haag is verplaatst van zondag 23 september naar zaterdag 22 september. - Foto: KNVB Media

De speeldata van de wedstrijden FC Emmen - PEC Zwolle en Vitesse - ADO Den Haag in de zesde speelronde van de Eredivisie zijn omgedraaid. Aanleiding voor de gewijzigde speeldatum is de uitschakeling van Vitesse in de Europa League.

Omdat Vitesse op donderdag 20 september mogelijk in de groepsfase van de Europa League zou uitkomen, zou het duel tussen de Arnhemmers en ADO Den Haag gespeeld worden op zondag 23 september. Bij de publicatie van het competitieprogramma had Vitesse echter aangegeven dat het, wanneer het Europees niet door zou bekeren, graag op zaterdag 22 september zou spelen. Dit in verband met Airborne, de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers in Arnhem. Aangezien het Europese avontuur van Vitesse er opzit, is aan dit verzoek gehoor gegeven. Het duel begint om 20.45 uur.

Het duel tussen FC Emmen en PEC Zwolle is daarop van de zaterdag naar de zondag verplaatst. De aftrap van deze wedstrijd zal om 14.30 uur plaatsvinden.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen