Nieuwe speeldatum voor FC Emmen - PEC Zwolle en Vitesse - ADO

KNVB Media
KNVB Media
20 augustus, 15:53

De wedstrijd tussen Vitesse en ADO Den Haag is verplaatst van zondag 23 september naar zaterdag 22 september. - Foto: KNVB Media

De speeldata van de wedstrijden FC Emmen - PEC Zwolle en Vitesse - ADO Den Haag in de zesde speelronde van de Eredivisie zijn omgedraaid. Aanleiding voor de gewijzigde speeldatum is de uitschakeling van Vitesse in de Europa League.

Omdat Vitesse op donderdag 20 september mogelijk in de groepsfase van de Europa League zou uitkomen, zou het duel tussen de Arnhemmers en ADO Den Haag gespeeld worden op zondag 23 september. Bij de publicatie van het competitieprogramma had Vitesse echter aangegeven dat het, wanneer het Europees niet door zou bekeren, graag op zaterdag 22 september zou spelen. Dit in verband met Airborne, de jaarlijkse herdenking van oorlogsslachtoffers in Arnhem. Aangezien het Europese avontuur van Vitesse er opzit, is aan dit verzoek gehoor gegeven. Het duel begint om 20.45 uur.

Het duel tussen FC Emmen en PEC Zwolle is daarop van de zaterdag naar de zondag verplaatst. De aftrap van deze wedstrijd zal om 14.30 uur plaatsvinden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven