Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Emmen volop in voorbereiding op de Eredivisie

Coen Willemsen
KNVB Media
1 juni 2018, 18:20

Via de Jupiler Play-Offs promoveerde FC Emmen voor het eerst in haar historie naar de Eredivisie. - Foto: KNVB Media

Na het feest van bijna twee weken geleden is het voor FC Emmen nu tijd om het vizier op het volgende seizoen te richten. Om de club op weg te helpen naar de Eredivisie, ging deze week een aantal medewerkers van de KNVB naar Drenthe.

Het doel van de samenwerking is om te kijken waar FC Emmen tegenaan loopt en waar de KNVB met haar kennis en ervaring kan helpen. Net als een paar weken eerder bij Fortuna Sittard werd er gekeken naar het promotietraject. Aan de hand van de ‘promotie/degradatie-handleiding’ worden de clubs begeleid in hun stap naar het hoogste niveau.

Het is niet de eerste keer dat we zo’n traject doen, maar wel dat het zo intensief is

“Het is niet de eerste keer dat we zo’n traject doen, maar wel dat het zo intensief is”, zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen. “Bij de KNVB hebben we ervaring en met KNVB Expertise, ons onderzoekscentrum voor betaaldvoetbalclubs, kunnen we clubs met elkaar vergelijken. Hierdoor kunnen clubs van elkaar leren. Er komt na promotie veel op de club af en het zou zonde zijn om zelf opnieuw het wiel uit te vinden, als de kennis en expertise er al is.”

Doelstelling

Direct na de eerste promotie in de historie van de club barstte de gekte al los bij de seizoenkaartverkoop. Op het plein voor stadion ‘De Oude Meerdijk’ stond drie dagen na de promotie een lange rij mensen en binnen een uur waren alle beschikbare kaarten uitverkocht.

Directeur Wim Beekman is blij met alle positieve gebeurtenissen van de afgelopen tijd, maar wil nu ook in de Eredivisie blijven. “Ons doel is helder: we willen de provincie Drenthe jarenlang Eredivisie-voetbal geven. Dat betekent dat onze organisatie, onze spelers en onze accommodatie op Eredivisie-niveau gebracht moeten worden.”

Medewerkers van FC Emmen en de KNVB in gesprek.

Accommodatie

Op het gebied van de accommodatie moeten de elektronische entreepoortjes worden geüpdate en is een nieuwe geluidsinstallatie gewenst. Ook moet er goed gekeken worden naar het veiligheidsniveau, met de extra fans die volgend seizoen op de tribunes zullen zitten. Beekman: “Supporters moeten Emmen positief op de kaart zetten. Een mooie wedstrijdbeleving, gastvrijheid en comfort moet de sfeer in het stadion hoog houden.”

Naast Wim Beekman is ook ex-scheidsrechter Ben Haverkort als directeur aan FC Emmen verbonden. “Alles wordt groter en meer volgend seizoen. Er is in een korte tijd een enorme vraag ontstaan, ook op commercieel gebied”, vertelt Haverkort. “Naast de kaartverkoop en de reclameborden zijn we op zoek naar meer verdienmodellen. Belangrijk hierbij is om het overzicht te bewaren. Hierbij houden we ook rekening met partijen die in het verleden al iets voor Emmen hebben betekend.”

Beide benen op de grond

“We gaan het gewoon op zijn Drents doen”, vult Beekman aan. “We blijven met beide benen op de grond en willen vanuit een goede organisatie werken. Het organogram staat, maar we hebben nog wel wat extra handjes nodig. We zoeken mensen met een rood-wit hart, maar kwaliteit en ervaring staat voorop.”

Tijdens de bijeenkomst bleek bijvoorbeeld dat FC Emmen graag nog meer informatie wil van de KNVB over de regelgeving omtrent een staantribune. Ook is er behoefte aan meer informatie over het gebruik van camerabewaking tijdens de wedstrijden en de eisen die aan de jeugdopleiding worden gesteld. Tot slot wordt er gesproken over automatiseringen in de horecagelegenheden van het stadion.

Vreugde bij Glenn Bijl en zijn teamgenoten na de historische promotie.

Vraagstukken

Sommige vraagstukken kunnen direct worden opgelost door het toesturen van informatie. Voor andere zaken worden contactgegevens uitgewisseld van mensen die over het specifieke onderwerp kennis en kunde hebben. De bijeenkomst wordt afgesloten met het doornemen van de actiepunten voor de komende tijd. Over een aantal weken zal tijdens een nieuwe bijeenkomst worden gekeken naar de voortgang. Uiteraard met als doel om FC Emmen te helpen om goed voorbereid de Eredivisie in te laten gaan.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen