Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Broers Nieuwpoort: ten koste van oude ploeg naar Eredivisie?

Coen Willemsen
KNVB Media
17 mei 2018, 9:39

Lars Nieuwpoort hoopt ten koste van zijn oude club Almere City de Eredivisie te bereiken. - Foto: Soccrates Images

Als het aan de broers Sven (25) en Lars (23) Nieuwpoort ligt, promoveert De Graafschap zondag ten koste van Almere City FC naar de Eredivisie. Beide verdedigers hebben een verleden bij Almere, maar de doelstelling voor de mannen is duidelijk: promoveren.

We voelen elkaar gewoon goed aan en ook in de coaching is het wel makkelijker

Vrijwel het hele seizoen staan de broers al naast elkaar in het centrum van de verdediging. “Dat is natuurlijk heel bijzonder. Vroeger voetbalden we veel buiten met elkaar en je merkt dat je aan één blik genoeg hebt in het veld”, vertelt Sven. “We voelen elkaar gewoon goed aan en ook in de coaching is het wel makkelijker. Ik denk dat we meer tegen elkaar kunnen zeggen en misschien ook wel wat harder zijn voor elkaar”, vult Lars aan.

Almere City

Ook bij Almere City speelden de verdedigers al eens een seizoen samen. Lars: “Toen speelde Sven nog als rechtsback en ik als linksback. Ik kijk met veel plezier terug op mijn periode in Almere, waar ik toch meer dan honderd wedstrijden heb gespeeld. In die periode heb ik mij ontwikkeld als mens en als voetballer. Deze week focus ik me op De Graafschap en zoek ik geen contact met oud-ploeggenoten.”

Voor Sven Nieuwpoort zou promotie met De Graafschap een tweede seizoen in de Eredivisie betekenen.

Sven speelde anderhalf seizoen voor de ploeg uit Flevoland. In 47 wedstrijden kwam hij twee keer tot scoren. “Ik ben er al vier seizoenen geleden vertrokken. Lars speelde er vorig seizoen natuurlijk nog, dus voor hem zal de ontmoeting waarschijnlijk nog specialer zijn. Wel ken ik de fysio en de assistent-trainer nog, maar ik richt mij nu uiteraard volledig op De Graafschap.”

Minst gepasseerde defensie

Ik kijk met veel plezier terug op mijn periode in Almere, waar ik toch meer dan honderd wedstrijden heb gespeeld

De samenwerking tussen de broers verloopt dit seizoen goed in het hart van de defensie. Lang had De Graafschap de minst gepasseerde defensie van de Jupiler League, maar uiteindelijk kregen N.E.C. en Fortuna Sittard minder doelpunten tegen. Sven: “Deze statistiek heeft ons zeker beziggehouden. Na elke training bespraken we situaties om onze samenwerking verder te verbeteren”. “Met de andere verdedigers hebben we er ook over gesproken om elkaar te helpen en scherp te houden”, vult Lars aan.

Lars Nieuwpoort: 'Als ik de verhalen van andere jongens hoor dan kan ik niet wachten om me te meten met spelers in de Eredivisie'.

In de jeugd kwamen de broers elkaar geregeld tegen. Sven speelde in de jeugd bij Ajax en Lars in de jeugd van AZ. Lars kan zich nog een aantal mooie duels herinneren. “Ik stond een keer als linksback en mijn broer als rechtsback. We kwamen elkaar een aantal keer tegen in de wedstrijd en op een gegeven moment hadden we een sprintduel. Dan is het mooi om tegen elkaar te spelen, maar met elkaar is ook gaaf.”

Eredivisie

Qua spirit zit het wel goed, iedereen is enorm gemotiveerd voor de finale van de play-offs

Voor Sven zou promotie met De Graafschap een tweede seizoen in de Eredivisie betekenen. Eerder kwam hij met Go Ahead Eagles al uit op het hoogste niveau. “Die ervaring neem ik mee en deel ik met de groep. Maar er zijn meer jongens met ervaring op het hoogste niveau. Qua spirit zit het wel goed, iedereen is enorm gemotiveerd voor de finale van de play-offs.”

Lars heeft nog niet eerder in de Eredivisie gespeeld. “Als ik de verhalen van andere jongens hoor dan kan ik niet wachten om me te meten met spelers in de Eredivisie. Het zou gaaf zijn om volgend seizoen tegen spelers als Luuk de Jong en Klaas-Jan Huntelaar te staan, samen met mijn broer.”

Stel jouw training samen met Rinus

Je trainingen en seizoensplanning bij de hand. Thuis en op het veld.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen