Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Aftrap seizoen 2018/'19 in Eredivisie op 10 augustus

KNVB Media
KNVB Media
22 januari 2018, 17:06

De strijd om de Johan Cruijff Schaal vindt op 4 augustus plaats. - Foto: KNVB Media

De eerste competitieronde van de Eredivisie in het seizoen 2018/’19 vindt plaats in het weekeinde van 10, 11 en 12 augustus. De strijd om de Johan Cruijff Schaal, de traditionele seizoensopening, is een weekeinde eerder, op zaterdag 4 augustus. De wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld omdat de kampioen mogelijk in de week erna op dinsdag uitkomt in de voorronde van de Champions League.

Samen met clubs wordt er nog een laatste keer naar de speeldagenkalender gekeken. Dit in verband met de intensievere samenwerking die het bestuur betaald voetbal met de clubs wil aangaan omtrent de indeling van de competities.

Afrondende fase

De definitieve invulling van de speeldagenkalender voor het seizoen 2018/’19 bevindt zich op dit moment in de afrondende fase. Omdat de Eredivisie en de Eerste Divisie op elkaar afgestemd moeten worden, kan de volledige kalender nog niet gepubliceerd worden.

In de komende weken wordt nog gezocht naar de gewenste speeldatum van de finale van de TOTO KNVB Beker en, specifiek voor de Eerste Divisie, naar de seizoenstart, het spelen tijdens interlandweekeinden én de doorstart na de winterstop in relatie tot het aantal dubbele speelrondes.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen