Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Beugelsdijk verkozen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie

KNVB Media
KNVB Media
21 augustus 2017, 20:13

Tom Beugelsdijk ontving op het Gala Voetballer van het Jaar de prijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017. - Foto: Eredivisie

Tom Beugelsdijk van ADO Den Haag is verkozen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2017. Op het Gala Voetballer van het Jaar ontving de 27-jarige verdediger de prijs uit handen van zijn moeder Astrid. "Ik ben trots op deze mooie prijs. Het voelt daarnaast speciaal dat mijn moeder, die nog altijd veel voor mij betekent, de prijs uit mocht reiken", aldus Beugelsdijk.

De prijs voor Maatschappelijk Speler Eredivisie wordt jaarlijks door de Eredivisie en VriendenLoterij uitgereikt aan de speler die zich op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij. Naast Tom Beugelsdijk waren dit jaar ook Sergio Padt en Morten Thorsby genomineerd voor de verkiezing. De verdediger van ADO Den Haag kreeg zowel van de vakjury als van het Nederlandse publiek de meeste stemmen.

Trots

Ik ben altijd van mening geweest dat alles wat ik naast het voetbal op maatschappelijk gebied doe, eigenlijk heel normaal is

Tom Beugelsdijk is trots dat hij tot Maatschappelijk Speler Eredivisie is uitgeroepen:  "Ik voel mij vereerd dat zoveel mensen hun stem op mij hebben uitgebracht. Ik ben altijd van mening geweest dat alles wat ik naast het voetbal op maatschappelijk gebied doe, eigenlijk heel normaal is. Toch besef je als voetballer vaak nog niet wat een eenvoudig gebaar of je aanwezigheid kan betekenen voor anderen. Het voelt een beetje onwerkelijk, maar ik vind het heel mooi om deze waardering te krijgen."

Beugelsdijk mocht naast een trofee ook een cheque ter waarde van 50.000 euro in ontvangst nemen. Deze cheque wordt aangeboden door de VriendenLoterij. De helft van dit bedrag wordt door de maatschappelijke afdeling van zijn club, ADO Den Haag in de Maatschappij, gebruikt om inwoners uit de regio Haaglanden in beweging te krijgen. De overige 25.000 euro doneert Beugelsdijk onder meer aan het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag en de Haagse Hoed, onderdeel van de Daniel den Hoed Stichting, voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Sociaal ambassadeur voor het voetbal

Door dit soort spelers een podium te geven, willen wij anderen inspireren hun voorbeeld te volgen

Jurylid Michiel Verboven, Managing Director VriendenLoterij, roemt de voorbeeldrol die de speler van ADO Den Haag vervult. "Als Maatschappelijk Partner van de Eredivisie willen wij de Eredivisieclubs en spelers stimuleren hun voorbeeldrol in de maatschappij te pakken. Net als Nathan Rutjes, de winnaar van vorig jaar, is Beugelsdijk echt een sociaal ambassadeur voor het voetbal. Hij bezoekt scholen om gezonde voeding te promoten, zet zich in om pestgedrag en racisme te bestrijden en is actief op G-toernooien waar jongeren met een beperking kunnen sporten. Door dit soort spelers een podium te geven, willen wij anderen inspireren hun voorbeeld te volgen."

Volgens Alex Tielbeke, directeur Eredivisie CV, laat de verkiezing de toenemende impact van clubs en spelers op de samenleving zien. "De Eredivisieclubs bereiken wekelijks duizenden mensen met hun maatschappelijke activiteiten. Het is mooi om te zien dat spelers als Beugelsdijk hun verantwoordelijkheid nemen en zich actief inzetten voor de maatschappij. Zij zijn een voorbeeld voor jonge voetballers in hun omgeving."

Voetsporen

Tom Beugelsdijk treedt met het winnen van de verkiezing in de voetsporen van een illuster rijtje voetballers. Eerder werden Giovanni van Bronckhorst (2011), Tim Gilissen (2012), Siem de Jong (2013), Deniz Türüç (2014), Jeroen Zoet (2015) en Nathan Rutjes (2016) uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen