Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax loot Nice, PSV naar Kroatië of Zwitserland

KNVB Media
KNVB Media
14 juli 2017, 13:40

PSV, hier op een foto van vorig seizoen, moet het opnemen tegen Osijek of Luzern. - Foto: KNVB Media

Ajax heeft in de tweede voorronde van de Champions League het Franse OGC Nice geloot. PSV treedt in de derde voorronde van de Europa League aan tegen het Kroatische NK Osijek of het Zwitserse Luzern. FC Utrecht treft – indien het team de tweede voorronde goed doorkomt – Lech Poznan uit Polen of het Noorse FK Haugesund.

Dat heeft de loting voor de twee Europese toernooien vrijdag uitgewezen. In het Zwitserse Nyon stond de Europese voetbalbond ook stil bij het persoonlijke drama rond Ajacied Abdelhak Nouri. De UEFA wenste de familie, Ajax en andere betrokkenen sterkte toe.

Nice

De Champions League-beker.

OGC Nice, de tegenstander van de Amsterdammers, eindigde het voorbije seizoen als derde in de Ligue 1. Het eerste duel heeft plaats op dinsdag 25 of woensdag 26 juli in Nice. De return volgt op 1 of 2 augustus in de ArenA. Als de ploeg van trainer Marcel Keizer de Fransen – die onder andere Mario Balotelli onder contract hebben staan – weet te verslaan, volgt er in augustus nog een play-off.

PSV speelt tegen de winnaar van de tweestrijd in de tweede voorronde tussen NK Osijek en FC Luzern. De Kroaten wisten het eerste duel al met 2-0 te winnen. Osijek eindigde afgelopen seizoen als vierde in de Kroatische competitie. Luzern werd vijfde in Zwitserland. Het eerste duel wordt donderdag 27 juli gespeeld. De return is donderdag 3 augustus. Of de Eindhovenaren eerst thuis of uit spelen wordt later bekendgemaakt.

FC Utrecht

FC Utrecht moet zich eerst nog plaatsen ten koste van Valletta. Donderdag slaagden beide teams op Malta er niet in te scoren. Mochten de Utrechtenaren thuis de opponent verslaan, dan wacht dus Lech Poznan of FK Haugesund, ook op 27 juli en 3 augustus.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen