Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Roda JC handhaaft zich, NAC Breda promoveert

KNVB Media
KNVB Media
28 mei 2017, 16:22

Huub Stevens en Nathan Rutjes vieren de handhaving van Roda JC in de Eredivisie. - Foto: KNVB Media

Gemakkelijk ging het niet, maar Roda JC is er zondagmiddag in geslaagd zich te handhaven in de Eredivisie. Dankzij een 1-0 zege op provinciegenoot MVV Maastricht spelen de Kerkradenaren ook volgend seizoen op het hoogste niveau. Ook NAC Breda speelt volgend seizoen in de Eredivisie, na een 1-4 overwinning op N.E.C.

Een treffer van Daryl Werker bleek uiteindelijk genoeg voor Roda JC om het Eredivisieschap veilig te stellen. De verdediger was na een krap half uur trefzeker voor de ploeg van interim-trainer Huub Stevens.

Omdat beide teams in het eerdere duel in Maastricht er niet in waren geslaagd te scoren, was de goal van Werker goud waard. MVV probeerde na het doelpunt nog wel langszij te komen, want een gelijkmaker zou inhouden dat de club uit het zuiden van Limburg zou promoveren, maar zover kwam het niet. Het bleef tot het eind spannend, maar daarna kon iedereen bij de thuisploeg opgelucht ademhalen.

NAC keert terug

NAC Breda keert na twee jaar afwezigheid weer terug op het hoogste niveau. Na een 1-0 overwinning in de heenwedstrijd tegen N.E.C. kwam de ploeg in het tweede duel op rozen te zitten na een vroege 0-1 voorsprong. Cyriel Dessers was wederom de grote man aan Bredase zijde, door de strafschop - die werd toegekend na advies van de video-assistent, te benutten.

Feest bij NAC Breda na de promotie naar de Eredivisie.

N.E.C. kwam terug in de wedstrijd, eveneens uit een strafschop die werd toegekend na advies van de video-assistent. Verder kwam de ploeg echter niet, mede door een rode kaart van Mohamed Rayhi. Twee doelpunten van Dessers en één van Giovanni Korte bezegelden het Nijmeegse lot; 1-4.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen