Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Utrecht na stunt tegen AZ in Europa League

KNVB Media
KNVB Media
28 mei 2017, 15:49

FC Utrecht zorgde voor een enorme verrassing door alsnog Europees voetbal te halen. - Foto: KNVB Media

FC Utrecht heeft zondagmiddag in een sensationele wedstrijd tegen AZ de tweede voorronde van de Europa League bereikt. De ploeg van coach Erik ten Hag poetste een 3-0 nederlaag uit de eerste wedstrijd weg en sloeg na 120 minuten toe vanaf de penaltystip.

Weinigen gaven de Utrechters nog een kans nadat ze in de eerste wedstrijd van de finale van de play-offs met 3-0 onderuit waren gegaan in Alkmaar. Na de ruime overwinning leken de Noord-Hollanders al met anderhalf been in Europa te staan. Maar binnen het half uur stond de thuisploeg met 2-0 voor. Eerst was het Willem Janssen die scoorde, daarna verdubbelde Sebastien Haller de score.

Gyrano Kerk zorgde ervoor dat zijn team alsnog extra tijd kreeg om de strijd te beslissen.

Utrecht was duidelijk de betere ploeg, maar slaagde er lange tijd niet in de derde treffer te maken, hoewel AZ-verdediger Derrick Luckassen halverwege de tweede helft rood kreeg wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Penaltykiller

Die kwam er enkele minuten voor tijd alsnog. Gyrano Kerk zorgde ervoor dat zijn team alsnog extra tijd kreeg om de strijd te beslissen. In de slotseconde leek zelfs dat niet nodig, toen FC Utrecht een strafschop kreeg. Maar keeper Tim Krul maakte zijn reputatie als penaltykiller waar door de pingel van Haller te stoppen.

Omdat er in de verlenging niet werd gescoord, moest de beslissing vallen vanaf elf meter. Andreas Ludwig faalde namens het team van Ten Hag, maar omdat twee Alkmaarders – Pantelis Hatzidiakos en Joris van Overeem – ook misten, gaat de nummer vier van de Eredivisie alsnog Europa in.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen