Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

AZ en FC Utrecht overtuigend naar finale play-offs

KNVB Media
KNVB Media
20 mei 2017, 23:00

Ramon Leeuwin (rechts) zorgde voor de eerste goal van FC Utrecht. - Foto: KNVB Media

AZ en FC Utrecht gaan uitmaken wie komend seizoen Europees speelt. Beide teams behaalden zaterdagavond de finale van de play-offs door in de returns van hun confrontaties respectievelijk FC Groningen (4-1) en SC Heerenveen (2-1) uit te schakelen.

De twee finaleduels worden 25 en 28 mei gespeeld. De winnaar van de tweestrijd tussen de Alkmaarders en Utrechters komt komend seizoen uit in de tweede voorronde van de Europa League.

Wout Weghorst scoorde de belangrijke eerste treffer voor AZ.

FC Utrecht liet na de eerdere duidelijke zege in Friesland (1-3) zich niet meer in gevaar brengen, hoewel Sam Larsson nog wel een uitgelezen mogelijkheid had om de gasten aan de leiding te brengen. Hij faalde oog in oog met keeper David Jensen. Na een half uur was het wel raak, maar dan aan de andere kant. Ramon Leeuwin promoveerde een hoekschop van Yassin Ayoub tot doelpunt. Richairo Zivkovic zorgde er daarna voor dat het duel gespeeld was. Reza Ghoochannejhad mocht, na een overtreding op Larsson, vanaf de stip nog wel iets terugdoen.

AZ overtuigend door

AZ had in zijn eerste duel in Groningen al overtuigend met 1-4 gewonnen en wist in eigen stadion dezelfde score neer te zetten. Wout Weghorst zette de thuisploeg al snel op voorsprong en daarmee leek de hoop voor het team van trainer Ernest Faber al snel verdwenen.

Toch slaagden de noorderlingen er nog in op gelijke hoogte te komen, via Bryan Linssen. Maar in de buurt van een stunt kwamen de bezoekers nooit. Het was AZ dat de klus overtuigend afmaakte, via Joris van Overeem, Calvin Stengs en wederom Van Overeem.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen