Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

N.E.C. en Roda JC houden Eredivisie in het vizier

KNVB Media
KNVB Media
19 mei 2017, 9:58

Onder meer dankzij doelpunten van Awoniyi (links) en Grot won N.E.C. met 1-3 bij FC Emmen. - Foto: KNVB Media

N.E.C. en Roda JC zijn de play-offs om twee plaatsen in de Eredivisie goed begonnen. Beide Eredivisieclubs wonnen hun uitduel met respectievelijk FC Emmen (1-3) en Helmond Sport (0-1). De twee andere duels, MVV - Cambuur en FC Volendam - NAC, eindigden in een gelijkspel.

FC Emmen - N.E.C.

Zowel N.E.C. als Roda JC hadden het in de eerste helft lastig tegen hun opponenten uit de Jupiler League. Met een bekeken schuiver zette Alexander Bannink het in de Jupiler Play-offs debuterende FC Emmen al na vier minuten op voorsprong tegen N.E.C. Die stand stond bij rust ook nog op het scorebord. In de tweede helft stelde de ploeg van interim-trainer Ron de Groot orde op zaken. Dankzij treffers van Breinburg, Grot en Liverpool-huurling Awoniyi zit N.E.C. op rozen voor de return. 

Helmond Sport - Roda JC

De overwinning van Roda JC bij Helmond Sport was amper verdiend. De Brabanders domineerden de eerste helft en kregen ook kansen op een voorsprong. Doelman Benjamin van Leer deelde als enige niet in de malaise. Vlak na rust tikte Schahin uit het niets de 0-1 binnen na een schot van Rosheuvel op de paal. Vervolgens kreeg Auassar rood, maar Helmond Sport was in het resterende half uur niet in staat de numerieke meerderheid uit te spelen. 

MVV - SC Cambuur

In Maastricht schoten de nummer zes en zeven van de Jupiler League uit de startblokken. Nwakali zette het sterkere MVV al snel op voorsprong. Niet veel later maakte Van de Streek na een hoogstandje en een schitterend schot gelijk voor SC Cambuur. In de tweede helft hield de ploeg uit Leeuwarden stand waardoor het nog altijd zicht houdt op een snelle terugkeer naar de Eredivisie. 

FC Volendam - NAC Breda

De Eredivisie. In Breda vinden ze dat hun club daarin thuis hoort. Uit bij FC Volendam verwierf NAC Breda zich een goede uitgangspositie voor de return. Hoewel het bijna nog misging. NAC kwam in de tweede helft op voorsprong dankzij Agyepong. Maar de Volendamtrainers Berry Smit en Johan Steur hadden een gouden hand van wisselen. Beide invallers Van Son en Runderkamp deden het duel kantelen. De ene goal was nog mooier dan de andere. Terwijl de supporters aan de Dijk genoten van de voorsprong, werkte Dessers een minuut voor tijd de gelijkmaker binnen: 2-2.

Programma returns Jupiler Play-Offs

DatumWedstrijd
zo. 21 mei (12.30 uur)Roda JC  - Helmond Sport
zo. 21 mei (14.30 uur)SC Cambuur - MVV
zo 21 mei (14.30 uur)NAC Breda - FC Volendam
zo 21 mei (16.45 uur)N.E.C. - FC Emmen

De winnaars gaan naar de finales die op donderdag 25 mei en zondag 28 mei worden gespeeld voor twee plaatsen in de Eredivisie.

Meer doen met voetbal? Doe mee!

Er zijn vele manieren waarop jij ook mee kan doen. Niet alleen als speler, maar ook als coach, scheidsrechter, bestuurder of als andere vrijwilliger.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen