Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

FC Utrecht en AZ op rozen na uitzeges in play-offs

KNVB Media
KNVB Media
18 mei 2017, 8:55

Wout Weghorst maakte twee treffers voor AZ tegen FC Groningen. - Foto: KNVB Media

FC Utrecht en AZ hebben goede papieren voor de finale van de play-offs voor een Europees ticket. De ploegen wonnen woensdagavond respectievelijk bij Heerenveen (1-3) en FC Groningen (1-4).

FC Utrecht deed snel zaken in Friesland. Binnen twintig minuten stond de ploeg 0-2 voor dankzij Sofyan Amrabat en Yassin Ayoub. Nadat Real Madrid-huurling Martin Odegaard na een uur iets terug had gedaan voor de thuisploeg, besliste Sébastien Haller met een hakbal tien minuten later de wedstrijd: 1-3.

AZ loopt uit na rust

AZ liet FC Groningen woensdag eerst uitrazen en kreeg vervolgens steeds meer grip op de wedstrijd. Op slag van rust zette Alireza Jahanbakhsh de ploeg van John van den Brom op 0-1. In de tweede helft liep AZ verder uit dankzij goals van Wout Weghorst (twee keer) en Calvin Stengs. Jesper Drost maakte de enige treffer voor de thuisploeg.

Zaterdag staan de returns op het programma. FC Utrecht – Heerenveen begint om 18.30 uur. AZ-FC Groningen volgt om 20.45 uur. De finale wordt gespeeld op donderdag 25 mei en zondag 28 mei.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen