Ajax-aanvaller Kasper Dolberg wint Johan Cruijff Prijs

KNVB Media
KNVB Media
16 mei 2017, 13:05

Kasper Dolberg heeft de Johan Cruijff Prijs gewonnen. - Foto: Soccrates Images

Ajax-aanvaller Kasper Dolberg is met een ruime meerderheid gekozen tot Talent van het Jaar van de Eredivisie in het seizoen 2016/'17. Hij ontvangt de Johan Cruijff Prijs, een aanmoediging voor jonge voetballers om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast krijgt Dolberg vanuit de Johan Cruyff Foundation de mogelijkheid om een Cruyff Court aan te leggen op een locatie naar keuze. 

De Johan Cruijff Prijs wordt sinds 2003 uitgereikt aan het Talent van het Jaar. Met deze prijs wilde Cruijff jonge voetballers een duwtje in de richting van een nog betere toekomst geven. Daarnaast krijgt de winnaar via de Cruyff Foundation de kans om een gebaar te maken richting anderen. Dolberg kan zodoende een Cruyff Court aanleggen op een locatie naar zijn keuze.

Weer een talent van wie je nu al weet dat hij Ajax straks veel gaat opleveren

Dit trapveldje, dat in samenwerking met de Cruyff Foundation wordt gerealiseerd en mede gefinancierd wordt door de Nationale Postcode Loterij, zal naar hem worden vernoemd. Dit seizoen bestond de jury naast Jordi Cruijff uit Peter Bosz, Philip Cocu, Wim Jonk, John van den Brom, Ron Jans, Willem van Hanegem, Youri Mulder en Willy Dullens. 

'Ineens was Dolberg er'

"Ineens was Kasper Dolberg er. Viel alles ook meteen op zijn plek. Weer een talent van wie je nu al weet dat hij Ajax straks veel gaat opleveren. Hij is in alle opzichten de terechte winnaar van de naar mijn vader vernoemde prijs voor het Talent van het Jaar", reageerde juryvoorzitter Jordi Cruijff.

Dolberg zelf was erg blij met de prijs. “Het is voor mij een grote eer om deze prijs te winnen. Ik vind het erg mooi en bijzonder dat ik hierdoor de mogelijkheid krijg om mijn eigen Cruyff Court te openen.”

Arjen Robben, een van de eerdere winnaars van de Johan Cruijff Prijs.

Het is voor mij een grote eer om deze prijs te winnen

De trofee wordt tijdens het jaarlijkse Voetballer van het Jaar-gala in oktober uitgereikt . Dan wordt ook bekendgemaakt waar het Cruyff Court Kasper Dolberg zal worden gerealiseerd. Het beeldje dat aan het Talent van het Jaar uitgereikt wordt, is gemaakt door Eric Claus. 

Vijftiende winnaar

Na Arjen Robben, Wesley Sneijder, Salomon Kalou, Klaas Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Miralem Sulejmani, Eljero Elia, Gregory van der Wiel, Christian Eriksen, Adam Maher, Marco van Ginkel, Davy Klaassen, Memphis Depay en Vincent Janssen is Dolberg de vijftiende winnaar van de Johan Cruijff Prijs. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven