Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Videoscheids bij finales play-offs betaald voetbal

KNVB Media
KNVB Media
8 mei 2017, 16:36

Video-assistenten worden ingezet in de finales van de play-offs. - Foto: KNVB Media

De KNVB zet videoscheidsrechters in bij de finales van zowel de play-offs voor Europees voetbal als de Jupiler play-offs. De finales van de play-offs vinden plaats op donderdag 25 en zondag 28 mei.

De videoscheidsrechter is dit seizoen bij een groot aantal en vanaf de kwartfinale bij de KNVB bekerwedstrijden, waaronder de finale van 30 april tussen AZ – Vitesse, succesvol ingezet. De internationale spelregelcommissie IFAB heeft de KNVB nu ook toestemming gegeven voor inzet van de videoscheids bij de finales van de play-offs.

“Gezien de positieve ervaringen in de beker en het innovatieve karakter van de videoscheids zijn we verheugd nu ook toestemming te hebben bij de finales van de play-offs”, aldus operationeel directeur Gijs de Jong.

Videoscheidsrechter

Sinds dit seizoen wordt videoarbitrage ingezet bij officiële KNVB bekerwedstrijden. De Video Assistant Referee is een scheidsrechter die de arbitrage kan ondersteunen in het nemen van cruciale beslissingen in de wedstrijd. Dit doet hij op basis van beelden van de aanwezige camera’s in het stadion.

De videoscheidsrechter adviseert de scheidsrechter bij wedstrijdbepalende spelsituaties: penalty’s, rode kaartmoment en doelpunten waar een overtreding of buitenspel aan vooraf is gegaan. Het gaat om een advies. De scheidsrechter blijft verantwoordelijk voor de beslissingen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen