Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Excelsior stelt kampioensfeest Feyenoord uit

KNVB Media
KNVB Media
7 mei 2017, 16:30

Koolwijk wordt gefeliciteerd na zijn treffer, de 3-0. - Foto: KNVB Media

De kampioenswedstrijd van Feyenoord is voor de Rotterdammers uitgelopen op een grote mislukking. Op bezoek bij Excelsior ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst zondag hard onderuit: 3-0.

Nigel Hasselbaink, Stanley Elbers en Ryan Koolwijk maakten na rust de treffers voor de Kralingers. Het zorgde voor flinke teleurstelling bij de Feyenoord-fans in het stadion, in De Kuip en in de stad.

Vernieuwde hoop

De misstap van Feyenoord zorgt voor vernieuwde hoop bij Ajax. De Amsterdammers hadden geen enkele moeite met Go Ahead Eagles: 4-0. Justin Kuivert, Kasper Dolberg, Frenkie de Jong en Mateo Cassiera maakten de goals.

Door de overwinning komt Ajax op één punt achterstand van Feyenoord. Voor de Rotterdammers is er nog weinig aan de hand. Volgende week is de ploeg met een overwinning thuis op Heracles Almelo alsnog kampioen. Ajax moet op bezoek bij Willem II hopen op een nieuwe misstap van Feyenoord.

Frenkie de Jong juicht na zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Ajax. Foto: Soenar Chamid.

Go Ahead Eagles degradeert

Door de nederlaag bij Ajax is het doek gevallen voor Go Ahead Eagles. De ploeg van Robert Maaskant streed in Amsterdam voor zijn laatste kans, maar kan nu degradatie niet meer ontlopen. Hierdoor keert de ploeg uit Deventer na één jaar weer terug naar de Jupiler League.

De strijd om de play-offs te ontlopen, is nog niet gestreden. Zondag veranderde er weinig. Roda JC, Sparta en NEC wonnen alle drie, respectievelijk van Willem II (1-0), FC Twente (1-0) en AZ (2-1). Roda JC staat op de veilige vijftiende plaats, twee punten voor op Sparta en drie punten op NEC. PEC Zwolle is veilig na een 3-1 overwinning op Heerenveen.

Eredivisie uitslagen Eredivisie uitslagen Bekijk de uitslagen. Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de stand. Eredivisie Programma Eredivisie Programma Bekijk het programma van de laatste speelronde.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen