Feyenoord loopt uit in strijd om landstitel

19 maart 2017, 16:31

Vreugde bij Feyenoord, die na het gelijkspel van Ajax alleen maar groter werd. - Foto: KNVB Media

Feyenoord sloeg zondag een grote slag in de strijd om de landstitel. Nadat de ploeg uit Rotterdam nipt wist te winnen bij Heerenveen (1-2), zag het daarna Ajax dure punten verspelen bij Excelsior (1-1). Daarmee is de voorsprong van de Rotterdammers opgelopen tot zes punten.

Daarmee is het een mooi weekend geworden voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Terwijl het daar in de eerste helft in Friesland allerminst naar uitzag.

De trainer van de lijstaanvoerder liep bij de rust met een gezicht als een oorwurm naar de kleedkamer. Zijn team kwam, met name in het eerste half uur, nauwelijks aan zijn eigen spel toe bij Heerenveen, dat via een strafschop - benut door Reza Ghoochannejhad - op voorsprong was gekomen.

Bevrijdend

In de tweede helft was het een heel ander verhaal. Wie anders dan topscorer Nicolai Jørgensen zorgde voor de bevrijdende gelijkmaker voor de bezoekers. Feyenoord leek daarna los en drong de Friezen steeds verder terug. Uiteindelijk was het Tonny Vilhena die zijn ploeg aan de zeer belangrijke winst hielp.

Vooral ook omdat over twee weken de absoute kraker tussen Ajax en Feyenoord op het programma staat. Feyenoord begint de Klassieker in de Amsterdam ArenA met zes punten voorsprong, waardoor het vertrouwen groot zal zijn bij de Zuid-Hollanders.

Grote verrassing

Justin Kluivert zorgde voor de gelijkmaker.

Het was een grote verrassing dat de Amsterdammers daarna op bezoek bij Excelsior de winst niet wisten te pakken. Na de openingsgoal van Kenny Tete, die de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper werkte, zorgde nog in de eerste helft Justin Kluivert, die voor het eerst in de Amsterdamse basis stond, voor de gelijkmaker. Na rust zag het er geen moment meer naar uit dat Ajax het tij nog keren, waardoor het in de bus van Feyenoord – terug op weg naar De Kuip - ongetwijfeld nog veel gezelliger werd.

PSV vlakbij Ajax

PSV heeft door het puntenverlies van de ploeg van trainer Peter Bosz de nummer twee ineens weer in het vizier. Na de winst zaterdag in eigen huis op Vitesse (1-0, goal Siem de Jong) is het verschil nog maar twee punten. Ajax moet nog op bezoek naar Eindhoven.