Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajax en Feyenoord winnen nipt en blijven foutloos in 2017

KNVB Media
KNVB Media
19 februari 2017, 18:37

André Onana kreeg ook tegen Vitesse geen tegentreffer. - Foto: KNVB Media

Na PSV hebben zondag ook Ajax en Feyenoord hun zesde competitieduel van 2017 gewonnen. De Amsterdammers overleefden de lastige horde in Arnhem door Vitesse met 0-1 te kloppen. Koploper Feyenoord versloeg ADO Den Haag met dezelfde cijfers.

Davy Klaassen maakte de enige treffer tijdens Vitesse – Ajax. De middenvelder stond aan de basis van de goed uitgespeelde counter en rondde met een bekeken schuiver af. In de tweede helft had de aanvoerder de kans om zijn tweede treffer van het duel te maken. Klaassen miste echter vanaf elf meter.

Geen moeite

Feyenoord speelde een moeizame wedstrijd in Den Haag. Pas in de tweede helft nam de koploper afstand. Karim El Ahmadi maakte de enige treffer van het duel. Door de overwinning behoudt Feyenoord een voorsprong van vijf punten op Ajax.

Ook nummer drie PSV blijft zonder puntverlies in de nieuwe jaargang. Zaterdag had de ploeg van Phillip Cocu weinig moeite met NEC: 3-1. Volgende week moeten de Eindhovenaren op bezoek bij Feyenoord.

Marco van Ginkel was opnieuw trefzeker voor PSV.

Onderin de ranglijst boekte Roda JC een zeer belangrijke overwinning. In Kerkrade versloeg de ploeg van Yannis Anastasiou directe concurrent Go Ahead Eagles met 1-0. Sparta Rotterdam kon daardoor een plek stijgen op de ranglijst. De ploeg van Alex Pastoor speelde 2-2 tegen FC Groningen.

Eredivisie uitslagen Eredivisie uitslagen Bekijk alle uitslagen in de Eredivisie. Eredivisie stand Eredivisie stand Bekijk de stand in de Eredivisie. Eredivisie Programma Eredivisie Programma Bekijk het programma in de Eredivisie.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen