Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fan kiest voor Sparta Rotterdam en FC Volendam

KNVB Media
KNVB Media
8 februari 2017, 17:45

Sparta Rotterdam werd het best beoordeeld door hun fans van de clubs in de Eredivisie. - Foto: KNVB Media

Sparta Rotterdam en FC Volendam hebben vanmiddag op het kenniscongres betaald voetbal van KNVB Expertise de Fan Award in ontvangst genomen. De beide clubs werden het best beoordeeld door hun fans in het jaarlijkse Fan Onderzoek 2016/’17 uitgevoerd door KNVB Expertise.

Sparta Rotterdam won deze prijs in de Eredivisie, van hun fans beoordeelde 98 procent het stadionbezoek als goed of zeer goed. In de Jupiler League had FC Volendam de beste score, 96 procent van de Volendamse fans beoordeelde hun stadionbezoek als goed of zeer goed.

Het Fan Onderzoek is een jaarlijks tevredenheidsonderzoek onder alle geregistreerde fans van de Nederlandse betaald voetbal organisaties. Dit jaar werd dit onderzoek voor de achtste keer uitgevoerd. De fans beoordelen hun club op basis van onder andere, sfeer, entertainment, faciliteiten en catering.

Sponsoren kiezen voor S.B.V. Excelsior en RKC Waalwijk

RKC Waalwijk kreeg gemiddeld een 8,3 van zijn sponsoren.

S.B.V. Excelsior en RKC Waalwijk vielen in de prijzen in het Sponsor Onderzoek 2016/’17. Met allebei een 8,3 bleven de clubs hun concurrenten in de Eredivisie en de Jupiler League voor. Sponsoren van de Nederlandse betaaldvoetbalorganisaties waren dit seizoen, met een gemiddeld cijfer van een 7.8, positief over hun zakelijke relatie met de clubs.

In Eredivisie gaf 78 procent van de sponsoren aan dat ze hun contract verwachten te verlengen. In de Jupiler League ligt dit percentage nog hoger. Hier gaf 90 procent van de zakelijke relaties aan te willen verlengen. Dit blijkt uit het tweejaarlijkse sponsoronderzoek, uitgevoerd door KNVB Expertise.

Sponsor Onderzoek 2016/’17

Tweejaarlijks wordt er onderzoek gedaan naar de tevredenheid en behoeften van sponsoren van de Nederlandse betaald voetbalclubs. De sponsoren zijn om hun mening gevraagd over onder andere stadionbezoek, hun relatie met de club, de faciliteiten in en om het stadion en hospitality.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen