Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuw winters transferrecord met 151 transfers

KNVB Media
KNVB Media
1 februari 2017, 8:37

Tim Krul werd op de laatste dag van de transfermarkt door AZ op huurbasis vastgelegd voor de rest van het seizoen. - Foto: KNVB Media

In de afgelopen winterse transferperiode (3 januari tot en met 31 januari 2017) stapten er in totaal 151 spelers over naar een andere club. Dit is een nieuw winters transferrecord. Het vorige record stond op 142 en stamt uit de transferwinter van 2009.

Van de 151 transfers gingen er 58 spelers van een Nederlandse naar een buitenlandse club, bewandelde 60 spelers de omgekeerde weg en ruilden 33 spelers binnen Nederland van club. Van alle getransfereerde spelers werden er 53 verhuurd.


Het aantal transfers per winterse transferperiode.

De eerste speler die dit seizoen een overstap maakte was Wout Brama. Hij kwam op 3 januari om 16.50 uur van PEC Zwolle en vertrok naar FC Utrecht. De laatste speler die de KNVB overschreef was Jari Oosterwijk. Hij ging van FC Twente naar NAC Breda om 23.59 uur. Oosterwijk was niet de enige die een last-minute transfer maakte, want ook dit seizoen was het weer druk in de laatste 24 uur. 59 spelers wisselden op de laatste dag van de transferperiode nog van club.


Het aantal transfers per slotdag van de winterse transferperiode.

Vannacht om 00.00 uur sloot de Nederlandse transfermarkt. De overschrijvingen moesten uiterlijk 23:59 uur binnen zijn bij de KNVB. Bij het sluiten van de transfermarkt houdt de KNVB de Nederlandse tijd aan voor spelers die naar Nederland getransfereerd worden. Voor spelers die naar het buitenland vertrekken, geldt de lokale tijd en 'transferwindow' van het land waar de speler heen gaat. Dat betekent dat spelers nog kunnen transfereren naar landen waar de transfermarkt nog open is. Werkloze spelers kunnen ook buiten de transferperiodes overgeschreven worden indien zij een contract tekenen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen